Styrelse trods kritik: Man kan være tryg ved vores tilsyn

Sundhedsstyrelsen er klar til ændringer efter ekstern revision af tilsynsmyndigheden.

Sundhedsstyrelsen lover danskerne, at man allerede nu kan være helt tryg ved tilsynet af de sundhedsfaglige personer

Det slår styrelsens direktør, Else Smith, fast overfor Ritzau, selvom en ekstern rapport onsdag kritiserer styrelsen for ikke at leve op til "best practice" og samtidig udpeger 57 områder, hvor der er plads til forbedringer.

- De har undersøgt 35 konkrete sager, men man kan ikke sætte en finger på noget der. Vi har fulgt de rammer og retningslinjer, vi skal. Det er vi glade for, og derfor kan vi også sige til en danske befolkning, at man kan være helt tryg ved det tilsyn, vi bedriver.

- Jeg tror, at det er vigtigt at forstå, at det, vi bliver målt op imod, er det ideelle tilsyn. Så hvis vi skulle levere det, så skulle vi rette op på de her punkter. Når det så er sagt, så er der også nogle kritikpunkter, som jeg kan genkende, og som vi arbejder på, siger Else Smith.

De eksterne, internationale eksperter peger blandt andet på, at den interne kommunikation i Sundhedsstyrelsen skal ændres, hvilket handler om, at der er en meget lukket kultur.

Derudover noteres det, at samarbejdet mellem Sundhedsstyrelsens embedslæger og den centrale tilsynsenhed kan blive bedre.

Sundhedsstyrelsen skal nu lave en handlingsplan, som skal lande på sundhedsminister Nick Hækkerups (S) bord i september.

Han lægger op til store forandringer og er klar til at ændre lovrammerne om nødvendigt. Ifølge Else Smith er arbejdet med kritikken allerede i gang.

Rapporten blev således bestilt sidste år af daværende sundhedsminister Astrid Krag (SF) på baggrund af en række konkrete sager, hvor Sundhedsstyrelsen blev kritiseret.

- Det er et løbende arbejde med at forbedre vores procedurer. Vi er allerede i gang med at se på, hvordan man kan arbejde på en anden måde. Hvis man ser på kulturen internt, så er det noget, der tager lidt længere tid, siger Else Smith.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.