Styrelse venter flere i karantæne efter nye coronasmittede

To yderligere danskere er smittet med coronavirus. Nu afsøges det, hvem de har haft kontakt med.

Myndighederne tager mange forholdsregler, når det gælder coronasmitte. Sundhedspersonale er iklædt beskyttelsesudstyr og mennesker, der har været i kontakt med smittede, sættes i karantæne. (Arkivfoto)

Myndighederne tager mange forholdsregler, når det gælder coronasmitte. Sundhedspersonale er iklædt beskyttelsesudstyr og mennesker, der har været i kontakt med smittede, sættes i karantæne. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Tirsdag blev to nye tilfælde af coronavirus opdaget i Danmark. Hos Styrelsen for Patientsikkerhed er arbejdet nu begyndt med at udrede, hvem de har været i kontakt med.

Det må formodes at sende flere danskere i hjemmekarantæne.

- De har fulgt de vejledninger, vi giver, helt korrekt. De har været på ferie i Norditalien og har fået symptomer efter, at de er kommet hjem.

- De henvender sig til egen læge telefonisk og er efterfølgende blevet testet, siger direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted.

For at beskytte patienterne ønsker Styrelsen for Patientsikkerhed ikke at oplyse hverken køn, alder eller geografisk placering af de seneste smittede.

Coronavirus startede sin udbredelse i Kina men har siden spredt sig over store dele af verden. Der er tale om en influenzalignende sygdom.

I Danmark er der med tirsdagens to tilfælde samlet konstateret seks smittede. 127 personer var i hjemmekarantæne klokken 18 mandag.

Det tal må dog forventes at stige i takt med, at Styrelsen for Patientsikkerhed afdækker, hvem de to seneste tilfælde har været i kontakt med.

- Vi gør præcist, som vi har gjort med de fire første tilfælde. Nu er de to personer i hjemmeisolation og vi har interviewet dem om deres færden i den periode, hvor de har kunnet smitte andre.

- Nu er vi i fuld gang med at opspore de kontakter, de har haft, der kan have været så tæt på, at de kan være blevet smittede.

- De kontakter kommer så i hjemmekarantæne, siger Anne-Marie Vangsted.

Tirsdag eftermiddag vil Styrelsen for Patientsikkerhed opdatere sin hjemmeside med, hvor mange der nu er i hjemmekarantæne.

- Man må forvente, at der kommer flere til. For de to nye tilfældes kontakter kommer med, siger Anne-Marie Vangsted.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.