Styrke, sved og sikkerhed

Selvom der er bare maver, så handler cheerleading om meget andet.

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NØRRESUNDBY:Sved på panden og fyre med store muskler. Det er ikke det billede, som umiddelbart kommer op på nethinden, når tanken falder på cheerleadere. Men sådan er virkeligheden i en hal i Nørresundby flere aftner om ugen.

Otte erfarne kræfter har startet cheerleaderforeningen Jam Aalborg. De er en del af et hold fra Frederikshavn, som i 11 år har dyrket cheerleading. Ligeså mange gange har de vundet Danmarksmesterskabet i deres kategori.
- De fleste medlemmer af holdet er flyttet til Aalborg, og samtidig håber vi, at vi kan være med til at udbrede sporten i Danmark, siger Ann-Cathrine Skou, som er formand for Jam Aalborg.

Fællesskab og ny hal

De otte holdkammerater gik sammen i banken og lånte penge til etableringen. Derefter fandt de en privat hal, skrev under på en lejekontrakt og holdet fik fast base i Aalborg.

Det kan se halsbrækkende ud, når de træner, men hos Aalborg Jam er der fokus på sikkerheden. Koordinering og fællesskab er en vigtig ingrediens i hallen.
- Når man kommer hinanden så meget ved, som vi gør med stunts, så får man et helt unikt sammenhold, siger Carina Lundø, der er træner hos Jam Aalborg.
Hun forsikrer også om, at det er en sport, som alle kan deltage i.

Brug for stærke kræfter

Der er også brug for fyre på holdet. Og det er ikke en sport for tøsedrenge.

- Hvis man tror, det er nemt, og at det ikke er fysisk hårdt, så bliver man klogere, siger Michael Pasieczny, der i 8 år har dyrket cheerleading.
Fyrene bliver brugt til, at kaste med pigerne og klarer mange af de tunge løft.
- De korte skørter og bare maver har et praktisk formål, så fyrene ikke får fat i stoffet, når de kaster med pigerne, siger Ann-Cathrine Skou.
Foreningen havde første træningsdag i mandags og håber, at flytningen fra nord vil være med til at udvikle kendskabet til cheerleading.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef stopper omgående på stor nordjysk virksomhed
Luk