Styrket nordjysk indsats mod it-kriminelle og tyve

Nordjyllands Politi ansætter it-ingeniør og opretter specielle stillinger for at dæmme op for cyber-crime

Nordjyllands Politi ansætter it-ingeniør og opretter specielle stillinger for at dæmme op for cyber-crime. Foto: Scanpix <i>Scanpix Danmark</i>

Nordjyllands Politi ansætter it-ingeniør og opretter specielle stillinger for at dæmme op for cyber-crime. Foto: Scanpix Scanpix Danmark

NORDJYLLAND:Mens antallet af indbrud og tyverier samt anmeldelser for vold bliver ved med at falde i Nordjylland, lander der til gengæld flere sager om økonomisk it-kriminalitet på bordet hos Nordjyllands Politi.

Det er typisk sager om svindel med stjålne kreditkort eller afluring af koder, der er i kraftig vækst.

Rigspolitiet oprettede sidste år National Cyber Crime Center, for at imødekommende den stigende it-kriminalitet. Men selvom sagerne lokalt er i mindre målestok, så bliver der i 2015 sat yderligere fokus på kriminalitet begået i cyberspace.

Det fremgår af Mål- og resultatkontrakten 2015 for Nordjyllands Politi.

Endnu mere i fokus

- It-kriminalitet er et af de store fokusområder, hvor vi også ser, at antallet af anmeldelser er stigende. Det er ikke et nyt mål for os, men der vil i år være mere fokus på den it-kriminalitet, der går på økonomisk berigelse, siger chefpolitiinspektør, Claus Hilborg fra Nordjyllands Politi.

Helt konkret bliver der oprettet specielle stillinger til at efterforske denne økonomiske it-kriminalitet. Stillingerne vil blive besat af nogle af politiets efterforskere, der bliver specialuddannet i den form for efterforskning.

- Derudover ansætter vi også en it-ingeniør, som skal arbejde sammen med politifolkene, siger Claus Hilborg.

Indsats mod indbrud og tyveri

Mål- og resultatkontrakten 2015 indeholder også mål om at nedbringe antallet af indbrud i private hjem med mindst fem procent i 2015, ligesom antallet af tyverier i og omkring Jomfru Ane Gade skal falde med seks procent.

Derudover fastholder politiet indsatsen mod færdselsforseelser og intensiverer trafikkontrollen markant ved at have som mål, at der skal foretages 10.000 måletimer med fotovogne mod 4000 i 2014.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.