Styrmand Carlsen stopper

Med sportschefen ude er alle initiativtagere væk

Henrik Carlsen - her i rollen som assisterende træner i ADH - var tæt på at føre Visse IF til en pokalsejr over Brabrand fra 1. division tirsdag aften.
Foto: Torben Hansen

Henrik Carlsen - her i rollen som assisterende træner i ADH - var tæt på at føre Visse IF til en pokalsejr over Brabrand fra 1. division tirsdag aften. Foto: Torben Hansen

AALBORG:Nye koste fejer bedst. Sådan lyder et gammelt ordsprog, og om det er det, der ligger bag vides ikke, men i hvert fald stopper den hidtidige sportschef i Aalborg DH Henrik Carlsen men næsten øjeblikkelig virkning. Det sker blot en uge efter, at Aalborg DH skiftede ejer, og den hidtidige administrationschef Jan Hansen blev eneejer og direktør i Aalborg DH. - Henrik Carlsen er med i forbindelse med vor kamp mod Randers, men herefter glider de opgaver, der hidtil har hørt under sportschefens regi, ind under dem almindelige administration i klubben, siger klubejer og direktør i Aalborg DH Jan Hansen. Med Henrik Carlsens stop i klubben er samtlige initiativtagere i det oprindelige Aalborg DH nu ude af klubben. Den nu afgående sportschef har udover at være medinitiativtager til klubben fungeret som bestyrelsesmedlem, formand for ungdomsafdelingen, assistenttræner for ligaholdet og altså senest som sportschef Aalborg DH-ejer Jan Hansen vil ikke sige noget om, hvornår en eventuel ny sportschef udpeges. - Nu skal vi lige have arbejdsro ovenpå Henriks beslutning. Så drøfter vi internt, hvordan organisationen skal være i fremtiden, og så kommer vi med en udmelding, siger ADH-bossen. Han understreger, at det ikke er uoverensstemmelser mellem den nye ejer - ham selv - og den nu snart forhenværende sportschef, der ligger til grund for det stoppede samarbejde. - Henrik og jeg havde i sidste uge en snak om tingene efter udskiftningen i ejerkredsen. - Han så fremtiden som lys for ADH, men gjorde der opmærksom på, at han havde svært ved at få tingene til at hænge sammen personligt. Vi snakkede lidt frem og tilbage om tingene og blev altså enige om at stoppe samarbejdet, konstaterer Jan Hansen. Henrik Carlsen understreger, at beslutningen om at stoppe har været svær. - Jeg har været med i syv år med store udfordringer, jeg har været med til to gange at bygge organisationen op. Det har været hårdt, og den sværeste beslutning var, da vi fyrede Leif Gautestad og jeg kom ind omkring holdet som assistenttræner. Nu er holdet i god gænge sportsligt, og der skal bygges en ny organisation op igen, så når hele bøtten alligevel skal vendes, er det et godt tidspunkt at stoppe, mener Henrik Carlsen. Han fortsætter med lidt sparring med den nuværende ADH-træner Bjørn Blomquist, og Henrik Carlsen afviser bestemt heller ikke at vende tilbage til håndbolden på et senere tidspunkt. - Jeg er bestemt ikke færdig med håndbold. Jeg skal bare lige ud og trække vejret, siger den snart afgående styrmand Carlsen.