Styrtet belgisk cykelrytter skal forblive i koma

Lægerne holder den uheldsramte cykelrytter Stig Broeckx i koma.

Den belgiske cykelrytter Stig Broeckx skal forblive i koma, efter at han tirsdag var igennem to operationer for de voldsomme hovedskader, han pådrog sig i et styrt i et løb Belgien i weekenden. Det oplyser den uheldige cykelrytters hold, Lotto Soudal.

Lægerne valgte at operere den 26-årige belgier to gange i et forsøg på at dæmpe et øget tryk i hans kranie. Indgrebene har stabiliseret trykket, oplyser Lotto Soudal.

- For at hans krop kan komme sig over skader og operationer, vil Stig blive holdt i kunstig koma et stykke tid, meddeler cykelholdet.

- På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at komme med en prognose, tilføjes det.

Stig Broeckx var lørdag involveret i et massestyrt sammen med 18 andre ryttere. Styrtet blev forårsaget af et sammenstød mellem to motorcykler. På en nedkørsel bragede den ene motorcykel ind i den anden, så de kurede ind i en stor gruppe ryttere ifølge Cyclingnews.com.

Uheldet skete under tredje etape af cykelløbet Belgium Tour.

Stig Broeckx, der tidligere på året var involveret i et andet uheld med en motorcykel under Kuurne-Brussel-Kuurne, blev bragt til hospitalet i Aachen, og løbskommissærerne besluttede senere at indstille lørdagens etape. I alt kom 11 ryttere så slemt til skade, at de blev sendt på hospitalet.

I det hele taget var Lotto Soudal ulykkesramt i weekenden. Søndag kom holdets danske rytter, Lars Bak, så alvorligt til skade i et styrt på sidste etape af Giro d'Italia, at der kommer til at gå flere måneder, før han er tilbage i sadlen. Dermed går Lars Bak sandsynligvis glip af årets Tour de France.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden