SU-slagsmål: Østergaard løfter igen pegefingeren mod DF

Der SKAL findes to milliarder kroner på SU-området, slår uddannelsesministeren fast inden aftenens SU-møde.

SU-slagsmål: Østergaard løfter igen pegefingeren mod DF

Forud for onsdag aftens forhandlinger om en ny aftale på SU-området sender uddannelsesminister Morten Østergaard (R) nu på ny en kontant advarsel af sted mod Dansk Folkeparti.

Partiet har tirsdag gentaget en række potentielt dyre krav, der skal opfyldes, før man vil gå med i en reform af SU-området.

Venstre og Konservative er derimod positivt indstillet overfor regeringens mål om at spare to milliarder kroner, og med de to partier i ryggen slår Morten Østergaard fast, at regeringen ganske enkelt ikke vil gå på kompromis i forhold til at ændre på sparemålet.

- De to milliarder kroner er et bundet mål. For regeringen er det afgørende at investere i jobskabelse, og der kan jeg så konstatere, at det er der forskellige synspunkter til blandt partierne, siger Morten Østergaard til Ritzau.

- Men ikke desto mindre er det regeringens mål, og det er den opgave, som jeg agter at løse ved disse forhandlinger, siger han.

Dansk Folkepartis krav i forhold til SU for hjemmeboende kan potentielt koste op mod 400 millioner kroner, og når man ikke til enighed om en aftale, kan Dansk Folkeparti som en del af forligskredsen blokere for en ny SU-aftale.

De to milliarder kroner, som regeringen jagter, er regnet ind i regeringens vækstplan, der skal skabe job - en plan, som Venstre og Konservative også er positivt indstillet overfor.

Og Morten Østergaard kan derfor også vælge at gå uden om Dansk Folkeparti og lande en aftale med Venstre og Konservative, en aftale, som så først træder i kraft efter et folketingsvalg.

Morten Østergaard vil endnu ikke spekulere i en eventuel ny snæver aftale. Målet er at få Dansk Folkeparti til at falde til patten.

- Jeg er rigtig glad for, at alle forligspartier er mødt konstruktive op til disse forhandlinger og fortsat er aktive ved forhandlingsbordet. Og det er selvfølgelig min ambition at holde fortsat sammen på forligskredsen.

- Det agter jeg at kæmpe for. Og så håber jeg, at vi kan nå et resultat med hele forligskredsen, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst