Hospitaler

Succes med tohjulet skadestue

En ny cyklende skadestue på Nibe Festivalen er et hit.

Michael Køet (t.h) og Casper Kjær (t.v) er bare nogle af de få førstehjælpere på Nibe Festivalen der benytter sig af den nye to hjulede skadestue.

Michael Køet (t.h) og Casper Kjær (t.v) er bare nogle af de få førstehjælpere på Nibe Festivalen der benytter sig af den nye to hjulede skadestue.

Den er rød, den er hurtig og fyldt med plaster. Beredskabscenteret Aalborg på Nibe Festival har taget et nyt middel i brug, når de yder førstehjælp til festlighedernes gæster. Cykelpatrujlen hedder den nye tohjulede ambulance, bestående af to røde terrængående cykler, der på styrene og bagagebærerne er udstyret med blå førstehjælpstasker med plaster, forbindinger, hjertestarter med mere. Se tv fra behandlertelteneLæs artikel fra behandlertelteneArv fra karnevallet Cyklerne blev taget i brug ved årets karneval i Aalborg som forsøg og blev senere bragt videre til Nibe Festival. - Cyklerne kan komme frem blandt mange mennesker og ofte hurtigere end ambulancerne, siger Søren Korsgaard, der er teamleder for Beredskabscenter Aalborg og ansvarlig for beredskabsenheden på Nibe Festival. Forebyggende cykeltur Cyklerne skal mest bruges præventivt. Selvfølgelig kan cyklerne være først på stedet, hvis en ulykke sker, men frem for alt skal Cykelpatruljen køre rundt og skabe tryghed og synlighed. - I langt det fleste tilfælde handler det bare om at uddele det berømte plaster, når folk sidder i lejr og har fået vabler, siger Søren Korsgaard.