Sumpuhyre på vej til Danmark

Den amerikanske snapskildpadde er på vej til at gøre sit indtog i den danske natur. Sumpdyret er farligt for både dyr og mennesker.

Dyr 6. august 2010 14:04

Snapskildpadden er meget aggressiv og kan nemt bide en tå eller en finger over, hvis man kommer for tæt på. Flere har skildpadden som kæledyr, men mange bliver overrasket over, hvor hurtigt de vokser, og derfor bliver flere sat ud i naturen, hvor de er i stand til at overleve, vokse og formere sig. Det oplyser Aqua, ferskvandsakvarium i Silkeborg. Skildpadden vil typisk søge ned på bunden af søer og kan derfor være svære at se, hvis man er ude og bade. Tåler koldt vand Skildpadden er godt kamufleret. Den ligner en sten, og der gror ofte alger på skjoldet, som er med til at kamuflere yderligere. Den sidder og venter på sit bytte. Snapskildpadden tåler iskoldt vand og kan derfor overleve selv en svær vinter. Snapskildpadden kan opleves i levende live på Aqua i Silkeborg. Ferskvandsakvariumet har fået indleveret et eksemplar af en privat ejer, og man kan se prøver på, hvor hårdt den kan bide. Om Snapskildpadden

  • Snapskildpadden kan blive ca. 40 år og opnå en max. vægt på 16 kg og en skjoldlængde på ca. 50 cm.
  • En fuldvoksen snapskildpadde har ikke nogen fjender i Danmark og den kan opbevare sæden i 6 år, og den kan bruge den til at lægge ca. 20 æg om året.
  • En parring kan resultere i 20 æg om året de næste 6 år, hvilket betyder at snapskildpadden kan opbygge en stor bestand.
Kilde: Aqua, ferskvandsakvarium Silkeborg

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...