Sund mad er muligt

Langt de fleste sportshaller serverer ernæringsfattig mad.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Thisted Kommunes sundhedschef Anette Hedegaard så gerne, at der blev stillet større krav til leverandørerne, og at junkfood forsvandt fra idrætshallernes kiosker og cafeteriaer.

Franske hotdogs, dressinger, slik og sodavand. Variationerne i den mad, som bliver serveret i langt de fleste idrætshaller i Thisted Kommune kunne og burde være mere kostrigtig. Men det er begrænset, hvor meget Thisted Kommune kan sætte ind overfor de selvejende idrætshaller. Kun Thy Hallen og Sydthy Svømmebad i Hurup er kommunaltejede, og der forsøger kommunens sundhedschef Anette Hedegaard sammen med de to hallers ledelse at få en mere ernæringsrigtig mad i de to hallers cafeteriaer. Sundhedspolitik I 2007 blev Thisted Kommunes sundhedspolitik vedtaget. Sundhedspolitikken er beskrevet som menneskers aktivitet, og hvordan det kan kædes sammen med en sund livsførelse, og overordnet set er formålet med kommunens sundhedspolitik at skabe synlighed omkring sundhed både udadtil i forhold til kommunens borgere og indadtil i de enkelte forvaltninger. I den forbindelse kunne Anette Hedegaard godt tænke sig en bredere palet af sund mad, end der rent faktisk er i specielt de selvejende idrætshaller. Anette Hedegaard fortæller, at det er lykkedes at komme et rigtig godt stykke ud ad den vej i samarbejde med Erik Salomonsen fra Thy Hallen. Han har skruet et menukort sammen under hensyn til kravet som en sund og nærende kost. Det kan Thy Hallen blandt fordi kundeunderlaget er stort nok. Flere krav skal indfries - Det er et krav, at den sunde mad kan tilberedes på samme tid, som den ikke så sunde mad, forklarer Anette Hedegaard, og Erik Salomonsen fortæller, at det har været muligt at finde sunde produkter, som Thy Hallens gæster gerne vil spise, og han nævner blandt andet salatbar, sandwich, frisk frugt og gulerodsstykker. Det betyder dog ikke, at Thy Hallen fuldstændig har sagt farvel til hotdogs og franske hotdogs. Pommes frites bliver stadig langet over disken i Thy Hallens Sportscafeen, men Erik Salomonsen fortæller, at de er fedtfattige og bliver varmet op i en ovn i stedet for i friture. - Vi har indrettet Sportscafeen på den måde, at den sunde mad har en fremtrædende plads, og junkfood er gemt væk, siger han og påpeger, at Sportscafeen og Thy Hallens cafeteria holder en omsætning som tidligere, hvor menuen så helt anderledes ud. I løbet af efteråret 2009 fik Thy Hallen skiftet sit køkken ud, og det var ifølge Erik Salomonsen en gylden chance til også at få skiftet menukortet ud.

Forsiden