Sund mad til diabetes 2

Diabetesforeningens lokalafdeling i Hjørring har netop begyndt en motivationsgruppe for mennesker, som har diabetes 2.

Sovsen behøver ikke være brun og opbagt. Iben Poulsen har mange gode idéer.

Sovsen behøver ikke være brun og opbagt. Iben Poulsen har mange gode idéer.

Det er Iben Poulsen, der står for gruppen, som gennem en række mødeaftener skal lære at lave sund mad. Iben Poulsen har selv haft diabetes 2 gennem ti år. Hun er uddannet motivationsinstruktør gennem kurser i Diabetesforeningen. - Vi laver kurset for at lære folk, hvordan de tilbereder maden rigtigt. Jeg skærer i fedt og sukker og forsøger at få mange grøntsager ind i retterne og vise, at sovs kan laves på mange andre måder end den opbagte, siger Iben Poulsen. Hun siger, at mange først får diagnosen diabetes 2, når de er oppe i årene: - Så har mange fået dårlige vaner. Og mange vedkender sig ikke, at de har fået en livsstilssygdom. Gruppen mødes hver onsdag klokken 17 i skolekøkkenet på Højene Skole. Her laver man mad sammen og spiser den efterfølgende. Ved hver mødeaften er der to kursister, der kigger alle Iben Poulsens kogebøger igennem og bestemmer, hvad der skal laves næste gang. De samme to skal sørge for indkøb til måltidet, for det er også vigtigt at lære at putte det rigtige i indkøbsvognen. Ved hver mødeaften betaler man for råvarerne, men selve kurset er gratis. Selvom den første mødeaften var denne onsdag, kan man sagtens nå at være med, hvis man har diabetes 2. - Ægtepar må gerne deltage sammen, selvom kun den ene har sygdommen. På den måde er det lettere at støtte hinanden i hverdagen, forklarer Iben Poulsen. Kurset fortsætter frem til skolesommerferien.