Sund skolemad er en fiasko

Producenten i Fjerritslev lukker på grund af alt for ringe interesse.

Annich Michelle Bislev har set sig nødsaget til at opgive ønskedrømmen om at være leverandør i skolemad - det kan ikke løbe rundt, og det betyder, at skoler i Brovst, Fjerritslev, Trekroner og Hjortdal nu må finde en anden levendør i skolemad fra 1. december. Arkivfoto: Erik Sahl

Annich Michelle Bislev har set sig nødsaget til at opgive ønskedrømmen om at være leverandør i skolemad - det kan ikke løbe rundt, og det betyder, at skoler i Brovst, Fjerritslev, Trekroner og Hjortdal nu må finde en anden levendør i skolemad fra 1. december. Arkivfoto: Erik Sahl

Det er slut med skolemad i Fjerritslev og Brovst efter 1. december. Restaurant Hanen, Fjerritslev, der hidtil har leveret mad til skolerne i Fjerritslev, Brovst, Trekroner og Hjortdal, lukker for produktion af skolemad. Dermed ophører den lokale skolemadsordning efter knap halvandet års virke. Årsagen er manglende interesse og opbakning, forklarer Annich Michelle Bislev, der har stået i spidsen for produktionen. Hun kan ikke længere få økonomien til at hænge sammen. - Desværre har jeg tabt en masse penge på det, erkender Annich Michelle Bislev, der vurderer, at hun skal bruge år på at betale af på gælden. Idé: Sund mad til eleverne Egentlig startede det hele som en god idé - som en tanke om sund mad til skoleelever. - Jeg ville rigtig gerne det her. Jeg synes, det var spændende, og jeg vil gerne sørge for, at de fik noget sundt at spise, forklarer Annich Michelle Bislev. Men først skulle spørgsmålet om, hvorvidt det var rentabelt at stable en sådan virksomhed på benene, undersøges nærmere. Resultatet af undersøgelsen på bl.a. Fjerritslev Skole, at der ud af ca. 700 elever var ca. 200 elever, som var interesserede i at købe mad mindst to gange om ugen. Men det har ikke holdt stik, forklarer Annich Michelle Bislev, der byggede sin virksomhed op omkring et luftkastel. - Det holder overhovedet ikke. Der har slet ikke været den opbakning. Jeg tror måske også, det har været dyrere, end forældrene regnede med. Men det koster jo det samme for mig at købe madvarer, som det gør for dem, forklarer Annich Michelle Bislev, der forklarer, at det dyreste valg på menuen koster 22 kr. - Det er ikke den solstrålehistorie, jeg havde håbet på, konstaterer Annich Michelle Bislev. Roulade til frokost - eller hva'? I takt med, at Annich Michelle Bislev kunne se salgskurven gå støt nedad, havde hun dagligt udsigt til horder af unge fra Fjerritslev Skole, der alle var på vej ned i byen for at købe frokost af blandet karakter. Og netop det, at de ældste elever går ned i byen i stedet for at blive på skolen og spise den mad, de kan købe der, har været et problem for Annich Michelle Bislev. - Det har været et problem for mig, for jeg har jo bygget min forretning op omkring dem, forklarer Annich Michelle Bislev, der har set unge komme gående, gnaskende på en roulade købt i et lokalt supermarked. - Så føler man sig en lille smule dum. Jeg forstår det ikke, siger Annich Michelle Bislev, der ikke alene undrer sig over skolens men også forældrenes beslutning omkring hvilken mad, børnene skal spise. Hun forstår ikke, hvor for det ikke er lykkes at vække interessen. - Måske er det fordi, de ikke har været trygge ved at bestille over internettet, siger Annich Michelle Bislev, der filosoferer lidt over, om det har været en fejl, at der ikke også var sms-bestilling - men reelt er hun ikke klar over, hvad der er årsag til de manglende bestillinger af skolemad. Med gæld - uden forretning Tilbage står hun nu uden forretning samt en gæld, hun skal afdrage på. - Det hjælper ikke at sætte sig ned og tude. Det er bare at sig fandens, og så komme videre, forklarer Annich Michelle Bislev, der endnu ikke har besluttet sig for, hvad hun skal foretage sig nu, hvor produktionen af skolemad bliver lukket ned. - Jeg har ikke tænkt mig at blive selvstændig igen lige med det samme. Jo, måske på et tidspunkt, når jeg engang har betalt af på min gæld, konstaterer Annich Michelle Bislev. Hun har stadig håbet i behold om, at det vil kunne betale sig at være leverandør i skolemad engang. - Jeg håber da på, at det på et tidspunkt vil blive enten kommunalt eller statsstøttet, fortæller Annich Michelle Bislev, der ikke helt har opgivet drømmen om sund mad.