Sund suppe i en varm tid

Foto Thomas Hansen
Asparges suppe

Foto Thomas Hansen Asparges suppe

Juni er tiden for asparges. Ifølge traditionen varer den frem til sankthans, men gennem de seneste år har man kunnet strække sæsonen længere ind i juli. Så der skulle være mulighed for at variere sine aspargesretter gennem perioden. Fra forsamlingshusets minder husker alle nok aspargessuppen, som i mange år er blevet topscorer i ”skrub- af- mad”. Produceret året rundt og oftest på basis af det vand, som kunne hældes fra en dåse asparges. Når nu muligheden er her for at lave suppen af friske asparges, er det derfor også en kærkommen mulighed for at få den rene ægte smag. Aspargessuppen kan faktisk med fornøjelse også serveres kold, hvis man har mere lyst til noget svalende i sommer varmen. Aspargessuppe med ærter og persille Ingredienser: 14 hvide asparges 30 ærtebælge 1 bdt persille lidt citronskal 5 dl hønsebouillon lidt fløde eller mælk (1 dl) Asparges skrælles med tynd skræller, og skrællerne koges op i hønse bouillon. Skrællerne giver smag i suppen. Efter de er kogt op, sigtes skrællerne fra igen. Tilsæt nu mælk eller fløde til bouillonen samt persille og bælgede grønne ærter. Blend suppen i blender og sigt suppen over i ny gryde, lun forsigtigt suppen op ( for at holde på den fine grønne farve) og tilsæt små stykker af de hvide asparges. Server suppen i dybe tallerkner. Hvis man ønsker en kold suppe, kan jeg anbefale, at man bruger mælk i suppen frem for fløde. Suppen afkøles, når de hvide asparges har været i suppen nogle minutter, så de er møre, men stadig sprøde.