Sundhed: Danskerne stoler mest på Løkke

Danskerne har større tillid til Lars Løkke end til Helle Thorning, når det handler om sundhedsvæsnet.

Sundhed: Danskerne stoler mest på Løkke

En regering ledet af Lars Løkke Rasmussen (V) er bedst til at sikre et velfungerende sundhedsvæsen. Det mener 50 procent af danskerne.

Kun 33 procent af de adspurgte udpeger en regering ledet af Helle Thorning-Schmidt (S) som den bedste garant for et godt sundhedsvæsen.

Det viser en ny meningsmåling, som A&B Analyse har foretaget for Altinget.dk blandt 1301 repræsentativt udvalgte danskere.

At den røde blok har mistet vælgernes tillid på sundhedsområdet er uventet og en helt ny situation, forklarer valgforsker Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet, der i en lang årrække har forsket i, hvilke emner der er vigtige for vælgerne.

- Socialdemokraterne har haft ejerskab til sundhedsområdet og velfærdsområderne generelt siden 2005. Så det her resultat er noget helt nyt. Og meget overraskende og bemærkelsesværdigt, siger han til netavisen Altinget.dk.

Forklaringen skal ifølge professoren findes i en stigende mistillid til regeringen snarere end en klippefast tro på, at de borgerlige partier og Lars Løkke Rasmussen kan forbedre sundhedsområdet.

- Det er helt klart et fravalg af regeringen og Thorning og et udtryk for stor mistillid. Regeringen har på sundhedsområdet markeret og bevæget sig i en anden retning, end vælgerne havde håbet og troet. Det afspejler sig nu, forklarer Jørgen Goul Andersen.

Også sundhedsminister Astrid Krag (SF) er overrasket over den store tillid til de borgerlige på det vigtige kernevelfærdsområde, som sundhedsvæsnet er.

- Det er overraskende, når man tænker på, hvordan Løkke klattede borgernes penge væk på at overbetale privathospitalerne i ideologiens navn, siger hun til Altinget.dk.

Hun mener ikke, at resultatet skyldes forkerte prioriteringer fra regeringens side og afviser dermed Jørgen Goul Andersens forklaring.

Sophie Løhde, Venstres sundhedsordfører, mener, at regeringen har skuffet vælgerne.

- Danskerne har gennemskuet, at regeringens vilde løfter var fup. Det eneste løfte, som de har anstrengt sig for at indfri, er at amputere behandlingsgarantien, siger hun til Altinget.dk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.