Sundhedshus Sæby er åbnet

Mandag slog Sundhedshus Sæby for første gang dørene op for brugere og patienter

Kasper Ørkild og Bent Bach
Foto: Bent Bach, Sundhedshuset, Sæby
Læger 1. september 2014 15:31

SÆBY: En halvfyldt parketingsplads vidner om, at livet så småt blomstrer i Sundhedshus Sæby. De sidste rester af byggepladsen står forladt hen i form af halvtomme skurvogne og en enkelt gravko.

På sundhedshusets bagside eksperimenterer to unge mennesker med de udendørs træningsfaciliteter. Med entusiasme hopper de fra maskine til maskine.

Inde i selve sundhedshuset trisser både medarbejdere og brugere rundt på gangene. Hver person, der kommer ind af indgangen, har et fast blik på skiltningen, der først møder én. Det er tydeligt, at folk skal lære at finde rundt i de nye lokaler.

Man skal vænne sig til det

På vej ud af huset kommer Hanne Bæk fra Sæby. Hun har netop været inde ved sundhedshusets eneste læge, Tage Thusgaard, med barnebarn og datter.

- Man skal vænne sig til det. Det er lidt forvirrende, når man først kommer herind, siger hun.

For hende er samlingen af byens sundhedstilbud en god mulighed for at tage andet end lægen i brug.

- Jeg bliver lidt nysgerrig, når jeg endelig er her. Det er jo oplagt at bruge resten af huset, når jeg alligevel kommer her, siger hun.

Ene læge i huset

Sæby Sundhedshus er delt op i to. Den ene ende er til sundhedscentret og faciliteterne til genoptræning. Den anden er til lægerne. Her har Tage Thusgaard valgt at flytte ind til fordel for sin tidligere praksis ovenpå apoteket i Sæby.

- Det har været en rigtig god beslutning. Vi har fået gode parkeringsforhold, nyt udstyr og helt generelt har Region Nordjylland været meget imødekommende, siger Tage Thusgaard.

De gennemsigtige og tomme holdere til skiltene på lægegangene afslører, at det langt fra er alle lokaler, der er fyldt op. Som eneste læge i huset tager Tage Thusgaards praksis kun en brøkdel af pladsen.

-Jeg håber selvfølgelig, at der kommer andre læger herind. Der er gode muligheder, og vi tror på et godt samarbejde med resten af huset, siger han.

Alt imens malerne får den sidste sjat maling på plads, blomstrer livet så småt i det sundhedshus, der har fået så meget omtale undervejs.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...