Sundhedshus uden læger

Det er for dyrt, mener Pandrup-læge

Det nye sundhedshus bygges lige ved siden af Jetsmarkhallen. <i>Lars Pauli</i>

Det nye sundhedshus bygges lige ved siden af Jetsmarkhallen. Lars Pauli

Galleri - Tryk og se alle billederne.

PANDRUP:Byggeriet af Sundhedshuset i Pandrup skrider frem. Det skal stå færdigt i efteråret 2013 til en prisseddel på 30 millioner kroner for de 1700 kvadratmeter.

Der skal være 7-9 praktiserende læger i sundhedshuset. Lokale praktiserende læger er blevet tilbudt at flytte ind. Men det falder ikke i god jord alle steder, skriver NORDJYSKE Stiftstidende søndag.
- Vi kan drive det mere rentabelt her. Det bliver alt for stort med så mange læger. Vi kommer til at spilde for meget tid med møder og administration. Vi skal også betale til fælles personale, som kantinedame og rengøring, fortæller privatpraktiserende læge Lisbeth Holst, Torvegade 6 i Pandrup, der har haft klinik siden 2000 i kompagniskab med Palle Hyttel.

For dyrt at bo til leje

Det nye sundhedshus vil i følge Region Nordjylland koste 953 kroner årligt i leje pr. kvadratmeter inklusiv alle fællesudgifter.

Lisbeth Holst har ikke regnet ud i kroner og ører, om det kan betale sig for hende at flytte over. Men mavefornemmelsen siger nej. Praksisen er for nylig renoveret for en halv million kroner. Hun blev i sin tid lokket med af Region Nordjylland, at den ville overtage hendes nuværende praksis og garantere salget af den. Et tilbud der, i følge Lisbeth Holst, nu er trukket tilbage.
Men tilbud eller ej, så foretrækker Lisbeth Holst alligevel friheden ved at drive sin egen praksis:
- Jeg foretrækker at være en fri fugl. Det var derfor jeg fik en almen praktik i sin tid, mener Lisbeth Holst.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.