Danmark

Sundhedsoplysninger til forsikringsselskaber deler danskerne

Kun 45 procent af danskerne har tillid til at give deres helbredsoplysninger til et forsikringsselskab.

Danskerne vil hellere end gerne dele sundhedsoplysninger med deres læge, men lysten falder drastisk, hvis de samme oplysninger skal deles med forsikringsselskaberne

Hele 95 procent af danskerne har tillid til at give helbredsoplysninger videre til egen læge, mens billedet ser noget anderledes ud, hvis de samme oplysninger skal videregives til deres forsikringsselskab. Her svarer kun 45 procent, at de er klar til at aflevere helbredsoplysninger, mens 47 procent er direkte i mod.

Det viser en undersøgelse, hvor Ingeniørforeningen og Erhvervsstyrelsen har spurgt 2000 danskere om deres holdning til private data i samspil med sundhedsvæsen og forsikringsselskaber.

Emnet aktualiseres ifølge Ingeniørforeningen af, at brancheorganisationen Forsikring og Pension vil have afskaffet de regler, der står i vejen for, at forsikringsselskaber kan kræve at se potentielle kunders gentest, og derfor er tiden moden til at tage diskussionen om, hvor grænsen skal gå, mener it-ekspert i Ingeniørforeningen, Jørn Guldberg.

- Vi er i en tid, hvor stort set alle oplysninger om os, er tilgængelige. Hvis vi ikke værner om privatlivets fred, bliver det næste måske, at forsikringsselskaber også henter data fra vinhandlere på nettet, eller købe adgang til supermarkedskædernes bonusordninger om, hvor mange flæskesvær og cola den enkelte lægger i indkøbskurven, siger han.

Man har i snart mange år talt om tingenes internet, hvor eksempelvis køleskabet selv bestiller mælk over nettet, inden den sidste liter er drukket. Tingenes internet adskiller sig således fra vores øvrige brug af internettet ved, at det ikke længere nødvendigvis er en aktiv handling fra vores side, der giver anledning til, at vi afgiver mere eller mindre personlige informationer, og det vil også ramme sundhedsområdet.

- Med et sundhedsarmbånd er det muligt at sende en række sundhedsdata til læge eller forsikringsselskab, og der findes også en række trænings-apps, der giver mulighed for at sende oplysninger videre. Her kan forsikringsselskaberne så følge direkte med i din sundhedstilstand, hvis du giver samtykke, men det bakker kun fem procent af danskerne fuldt op om, siger Jørn Guldberg

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.