Danmark

Sundhedsordninger hitter trods skattesmæk

Der er intet, der tyder på, at private sundhedsordninger er på retur, melder de store forsikringsselskaber.

Sundhedsordninger hitter trods skattesmæk

Selv om det fra årsskiftet var slut med skattefradraget for hovedparten af de private sundhedsordninger i Danmark, bruges de fortsat i stor stil.

Ordningerne er groet ind i virksomhedskulturen, lyder meldingen fra de store pensionsselskaber, arbejdsgivere samt brancheforeningen Forsikring & Pension, skriver Politiken.

- Det, vi oplever, er, at stort set ingen vælger ordningerne fra, siger Rasmus Ruby Johansen, chef for Sundhed og Skade i forsikringsselskabet PFA, til avisen.

- Vi har endda fået flere ordninger det seneste halvår, tilføjer han.

Det skortede ellers ikke på dystre forudsigelser, da regeringen sidste år lagde op til at fjerne skattefradraget på dele af de populære sundhedsordninger. Dansk Sundhedsinstitut forudså ligefrem en halvering af ordningerne.

- Vi havde troet, at nogle ville vælge ordningerne fra, men det er ikke sket. Disse ordninger er fortsat en stor succes, siger cheføkonom Jens Christian Nielsen fra Danica Pension til Politiken.

Ved udgangen af 2011 var mere end 1,1 millioner danske lønmodtagere omfattet af en privat sundhedsordning, de fleste via deres pensionsaftaler. Det var rekord, og der er altså ikke noget, som tyder på, at sundhedsordningerne er på retur.

Ifølge PFA betaler lønmodtagerne et sted mellem 50 og 70 kroner om måneden i skat af deres sundhedsordninger alt efter, hvor omfattende de er.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.