Sundhedsudvalg på svær opgave

Lukningstruede plejehjem slog sig tirsdag kraftigt i tøjret på velbesøgt borgermøde i Farsø

Kim Juhl Andersen
Der var godt fyldt op ved bordene i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø, da Vesthimmerlands Kommune tirsdag aften inviterede til borgermøde om ”Fremtidens Plejeboligkapacitet. Foto: Martin Damgård
Vesthimmerland 1. september 2015 23:18 - Opdateret 2. september 2015 13:53

VESTHIMMERLAND: Det bliver ikke nogen misundelsesværdig opgave at være sundhedsudvalgsmedlem i Vesthimmerland i de kommende måneder.

Så meget kan med sikkerhed slås fast oven på tirsdagens afsluttende borgermøde om ”Fremtidens plejeboligkapacitet” i det vesthimmerlandske.

Omkring 200 interesserede fra snart sagt alle hjørner af kommunen var mødt op i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø for at blive klogere på hvor mange lokale plejehjemspladser, der i de kommende år skal nedlægges for at Vesthimmerland kan komme ned i nærheden af lands- og regionsgennemsnittet.

Et af de plejehjem, der var stærkest repræsenteret i salen, var Røde Kors Hjemmet i Løgstør.

Iført hvide t-shirts med påskriften ”Bevar Røde Kors Hjemmet” signalerede Løgstør-delegationen klart, at det i hvert fald ikke er det selvejende plejehjem i Løgstør, der skal lukkes som led i den igangværende omstrukturering på ældreområdet, og synspunktet blev i aftenens løb underbygget med ikke færre end 1512 underskrifter - indsamlet blandt sympatisører i lokalområdet.

Baggrunden for opstandelsen i Løgstør - og for den sags skyld også i Gedsted, Hornum og Ranum - er en ny, kommunal rapport, som fastslår, at der i Vesthimmerland skal nedlægges 57 plejehjemspladser - bare for at kommunen kan komme ned på regionsgennemsnittet. Og ikke færre end 91 plejehjemspladser, hvis niveauet i Vesthimmerland skal svare til landsgennemsnittet.

Sidste frist for at komme med kommentarer til rapporten - og de løsnings-scenarier, den opridser - er torsdag 3. september, og først når høringsfasen er endeligt overstået, går lokalpolitikerne for alvor i gang med at se på konkrete løsningsforslag, lød det som med én røst fra et samlet sundhedsudvalg på borgermødet i Farsø. Formand Palle Jensen (S) gjorde det dog allerede i sin introduktion til mødet klart, at han vanskeligt kan se et politisk flertal for at lukke helt op til 91 plejehjemspladser i Vesthimmerland. - Men noget er vi nødt til at gøre, når det nu viser sig, at vi på plejehjemsområdet ligger langt over alle andre kommuner i Nordjylland.

- Uden at der i øvrigt deri ligger nogen som helst kritik af dét flotte arbejde, der udføres rundt om på de enkelte plejecentre, skyndte sundhedsudvalgsformanden sig at tilføje.

Plejehjemsrapporten kan findes her.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...