Super Cup-møde mellem arvefjender indleder håndboldsæson

Mesterholdet Team Esbjerg indleder torsdag håndboldsæsonen med en Super Cup-finale mod FC Midtjylland.

Esbjerg-stjerne er ved godt mod trods hjerteproblemer Foto: Scanpix/Jonathan Nackstrand

Esbjerg-stjerne er ved godt mod trods hjerteproblemer Foto: Scanpix/Jonathan Nackstrand

Den ny håndboldsæson presser sig på, og tirsdag skydes kvindernes sæson i gang med Super Cup-finalen mellem den forsvarende mester, Team Esbjerg, og FC Midtjylland.

Der er tale om en kopi af både sidste sæsons Super Cup-finale og DM-finale, som i begge tilfælde faldt ud til vestjydernes fordel.

Team Esbjerg-træner Lars Frederiksen ser frem til at møde arvefjenden.

- Det er altid sjovt at komme i gang ved at spille en kamp, der gælder noget, og det er jo en slags revanchekamp oven på DM-finalen, denne gang med modsat fortegn, siger Lars Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Super Cup-finalen spilles i Vejle, hvilket harmonerer godt med, at Team Esbjerg er på træningslejr i Billund.

Det er første gang, Lars Frederiksen har hele truppen samlet ovenpå OL og skader i opstartsfasen. Bortset fra Lærke Møller håber Lars Frederiksen, at hele truppen vil være spilleklar.

- Både på træningslejren og i kampen mod FC Midtjylland vil vi forsøge at finde hinanden igen spillemæssigt, efter at holdet har været splittet i atomer siden DM-finalen.

- Heldigvis ser de fire tilbagevendte spillere fra OL fine ud fysisk, og de vil formentlig først blive mærket af efterveer af et tæt kampprogram senere på året, siger Lars Frederiksen.

Hos FC Midtjylland er der skiftet ud på trænerposten. Helle Thomsen blev i sidste uge fyret og erstattet med Kristian Kristensen.

Trods den anderledes sæsonstart er FC Midtjylland klar til at revanchere sig mod vestjyderne, understreger Kristian Kristensen på klubbens hjemmeside.

- Det er klart, at det har været en følsom uge, men de sidste træninger har været fine med god intensitet. Vi forbereder os og går professionelt ind til kampen, som vi altid har gjort.

- Her handler det om at bruge de ressourcer, som vi har bygget op over mange år, og dem skal vi trække frem i denne tid. Det gør vi ved at rette fokus på de ting, vi kan håndtere, og heldigvis har vi en stærk trup med stærke spillere, siger FCM-træneren.

Tirsdagens kamp begynder klokken 18.30. Herrernes Super Cup-finale mellem Bjerringbro-Silkeborg og HC Midtjylland begynder klokken 20.30.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.