Super-G: Olympisk guldvinder snupper VM

Østrigeren Anna Fenninger blev verdensmester i kvindernes super-G i Colorado. Lindsey Vonn tog bronze.

Anna Fenninger ankommer i mål, tirsdag ved VM i Colorado. Foto: Marco Trovati/AP/POLFOTO

Anna Fenninger ankommer i mål, tirsdag ved VM i Colorado. Foto: Marco Trovati/AP/POLFOTO

Østrigeren Anna Fenninger blev verdensmester, da de kvindelige alpine skiløbere tirsdag indledte VM i Beaver Creek i Colorado med super-G.

Anna Fenninger var den sidste af favoritterne på pisten og hun slog lige akkurat den forsvarende verdensmester, sloveneren Tina Maze med tre hundrededele af et sekund.

Anna Fenninger er også olympisk mester i super-G, og hun har tendens til at slå til, når det virkelig gælder. I 2014 vandt hun også den samlede World Cup og World Cuppen i storslalom.

Den amerikanske skistjerne Lindsey Vonn plejer også at kunne slå til, når der står noget på spil. Hun har flere gange kæmpet sig tilbage fra skader, og især amerikanerne var spændte på hendes evner i dette VM.

Lindsey Vonn kom skidt fra start, men løb meget stærkt på den sidste del af ruten i Beaver Creek, og hun havde bedste tid, da hun var færdig som nummer 18.

Amerikanerens førsteplads holdt kun til næste løber, Tina Maze, kom ned i pisten, og så varede det kun få minutter mere før Anna Fenninger havde sat dem begge til vægs med henholdsvis tre og 15 hundrededele af et sekund.

Arrangørerne måtte udsætte løbet i nogle minutter på grund af for meget vind på bjerget, og konkurrencen blev også afbrudt flere gange mens man ventede på, at vinden skulle stilne af.

Danmark har syv deltagere med ved VM i USA, men ingen af dem var med i dagens super-G. Fire danske kvinder er derimod med i slalom og storslalom senere i VM.

Mændenes super-G bliver afgjort onsdag, mens kvinderne har styrtløb på programmet fredag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.