Super-pole til Tom Kristensen

Tom Kristensen sikrede sig lørdag eftermiddag DTM-karrierens ottende pole position, da han på Oschersleben viste sig suveræn igennem hele kvalifikationen.

Tom Kristensen måtte i weekendens DTM-løb på Nürburgring parkere bilen i pitten efter at være blevet sat af på første omgang.
Foto: Nils Finderup

Tom Kristensen måtte i weekendens DTM-løb på Nürburgring parkere bilen i pitten efter at være blevet sat af på første omgang. Foto: Nils Finderup

I tre af de fire sessioner var han hurtigste mand, og da de sidste fire skulle afgøre de forreste pladser med én, flyvende omgang, satte den nordjyske Le Mans-konge trumf på ved at køre weekendens hurtigste tid, hele 3/10 sekund hurtigere end sine tre teamkolleger, Scheider, Tomczyk og Ekström. - Det var en perfekt kvalifikation i solskin, meget bedre end i de seneste runder, hvor skiftende vejrlig har gjort tidtagningen til lidt for meget gambling. I dag havde vi en god opsætning, og jeg følte mig som altid godt tilpas på banen, der er lidt teknisk krævende, sagde Tom Kristensen efter tidtagningen. Det var den 42-årige nordjydes femte start på banen, og hver gang har han kvalificeret sig i forreste række. I 2004 fik Kristensen sin første sejr på netop Oschersleben, som han også vandt på i 2006. I 2007 sad han over efter sit alvorlige crash på Hockenheim, men sidste år var han tilbage med det, han selv kalder en fantomstart fra anden position. For Audi var kvalifikationen ydermere optimal, idet de nærmeste Mercedes-konkurrenter endte langt nede på startgridden. Bruno Spengler var bedste Mercedes-kører med en sjetteplads, mens den mesterskabførende brite, Gary Paffett, skal starte helt nede fra en 12.-plads.