Udland

Super Puma helikopter styrtede også ned i 2009

For syv år siden skete en helikopterulykke, der minder om den, der lige har kostet 13 menneskeliv i Norge.

Helikopter Foto: Reuters/Ntb Scanpix

Helikopter Foto: Reuters/Ntb Scanpix

Ulykken med en Super Puma helikopter ved Bergen i Norge ligner meget en ulykke, der skete i 2009 i havet ud for Skotland.

Det skriver Bergens Tidende.

Ved fredagens ulykke omkom 13 mennesker. Tilsyneladende løsnede maskinens hovedrotor sig og faldt af, hvorefter helikopterens krop faldt til jorden.

Bergens Tidende skriver, at en lignende ulykke 1. april 2009 uden for Peterhead i Skotland kostede 16 mennesker livet, to besætningsmedlemmer og 14 passagerer.

Ifølge undersøgelsesrapporterne efter ulykken dengang forløb turen normalt, indtil der blev udløst en alarm om lavt olietryk i hovedrotorens gearkasse.

Derefter kom en lyd, som tydede på, at gearkassen var ved at falde fra hinanden. Lyden fortsatte så længe, de såkaldte sorte bokse var i funktion.

Efter 20 sekunder løsnede hovedrotoren sig fra maskinen. Et øjenvidne på et skib så, at helikopteren faldt i høj hastighed og ramlede ned i havet.

På det tidspunkt havde rotoren frigjort sig fra resten af helikoptere.

Ved ulykken i fredags løsnede hovedrotoren sig også. Den svævede længe som på egen hånd og landede et godt stykke fra resten af helikopteren.

/ritzau/NTB

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.