Superligaen sejler på straffespark

Det kniber gevaldigt med at score fra 11-meter-pletten for spillerne i den danske Superliga.

Superligaen sejler på straffespark

Straffespark kaldes normalt for fodboldspillets største målchance, men for spillerne i den danske Superliga er øvelsen fra 11-meter-pletten ikke så ligetil endda.

De danske elitespillere halter i hvert fald i denne sæson langt efter deres udenlandske kolleger i evnen til at forvandle straffespark til mål.

Helt galt var det i den seneste spillerunde, hvor først AGF's Osama Akharraz og derefter FC Nordsjællands Kristian Lindberg, Sønderjyskes Hallgrimur Jonasson og FC Københavns Andreas Cornelius brændte fra pletten.

Der er kun scoret på 61 procent af straffesparkene i den bedste fodboldrække i denne sæson.

Til sammenligning ligger både Premier League og Bundesligaen på en udnyttelsesprocent på 78, Serie A runder 72, mens spillerne i den spanske La Liga scorer på hele 85 procent af forsøgene på straffesparkspletten.

Helt galt står det til i Sønderjyske, der helt usædvanligt har brændt seks gange i træk. Ud over Jonasson har Jarl Andre Storbæk, Lasse Vibe, Conor O'Brien, Rasmus Hansen og Nicolaj Madsen kikset fra 11 meter.

Denne sæson har sprængt alle statistikker for antallet af afbrændere, men evnen til at score er blevet konstant ringere de senere år.

I 2009/10 brændte superligaspillerne tilsammen blot tre straffespark i hele sæsonen, der gav en imponerende scoringsprocent på 90. Året efter var tallet faldet til 82, og i sidste sæson landede det på 74.

Kilder: superstats.dk, kicker.de, football-lineups.com

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.