Superligakampe mindes omkomne fra flystyrt i Colombia

De omkomne efter flystyrtet i Colombia vil blive mindet med stilhed inden næsten runde i Superligaen.

684980961 Foto: Scanpix/Douglas Magno

684980961 Foto: Scanpix/Douglas Magno

Tirsdagens flystyrt i Colombia, hvor næsten hele det brasilianske fodboldhold Chapecoense omkom, vil blive markeret i dansk fodbold.

I den kommende runde i Alka Superligaen vil der blive holdt et øjebliks stilhed for ofrene i Colombia og deres familier, skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

- I weekendens kampe i Alka Superliga holder alle klubber før kampstart et øjebliks stilhed til minde, ære og respekt for ofrene i flykatastrofen i Colombia og deres efterladte.

- Blandt ofrene var spillere og officials fra den brasilianske fodboldklub Associacão Chapecoense de Futbol. Stilheden markeres i fællesskab i ligaer og af Fifa verden over i denne weekend. Æret være deres minde, lyder det i meddelelsen.

Betegnelsen "et øjebliks stilhed" kendes også som et minuts stilhed, men da der ikke altid er tale om et helt minut, kalder man det fra officiel side for et øjebliks stilhed, meddeler Katrine Mønsted fra Divisionsforeningen.

Den brasilianske klub blev hårdt ramt, da bare tre ud af 22 spillere overlevede flystyrtet.

Det skete, da holdet var på vej til den første af to finalekampe mod det colombianske hold Atletico Nacional i Copa Sudamericana.

I alt var 81 personer om bord på flyet, og kun i alt fem personer overlevede.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.