Superligaklubber anklages for barnerov

FCK, Brøndby og FC Nordsjælland beskyldes for i strid med reglerne at fiske spillere helt ned til ni år.

Superligaklubber anklages for barnerov

Jagten på fremtidens storspillere starter tidligere og tidligere, og nu beskyldes tre sjællandske superligaklubber for at jage talenter helt ned til niårsalderen fra mindre klubber.

Beskyldningen fremsættes fredag i Politiken, som har spurgt 20 fodboldforeninger i Københavnsområdet, hvoraf de 18 har oplevet tilnærmelser fra Brøndby, FC København eller FC Nordsjælland.

- Vi ved, at det sker, og vi er meget imod det, siger Henrik Pedersen, der netop er gået af som ungdomsformand i Brøndby Strand IK, til avisen.

Småklubberne, som ifølge Politiken får deres udlægning bekræftet af flere fodboldagenter, oplever, at storklubber forsøger at påvirke både børnene og deres forældre til at skifte klub.

Det sker gennem samtaler i forbindelse med kampe, via telefonopkald og i enkelte tilfælde har talentspejdere skrevet direkte til talentfulde børnespillere på Facebook.

Denne fremgangsmåde strider mod DBU's regler, som dikterer, at "klubskifter må ikke finde sted efter forudgående ’fiskeri’ - altså henvendelser direkte fra modtagerklub til barn/forældre", når det drejer sig om spillere under 18 år.

Hos de anklagede klubber afviser man, at man bryder reglerne, da de kritiserede klubskifter er sket "på eget initiativ".

- Jeg ville ønske, at de klubber skrev til mig, så vi kan tage dialogen direkte og få rettet op på det, hvis de føler, at der er noget galt. Hvis der skulle være nogle tvivlsomme sager, skal vi selvfølgelig prøve at få styr på det, siger Kim Vilfort, talentchef i Brøndby IF, til Politiken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.