Superligaklubber scorer lavt i miljøtest

Klubberne i Danmarks bedste fodboldrække er ikke så gode, når det kommer til social ansvarlighed.

Superligaklubber scorer lavt i miljøtest

Superligaklubberne er knap så gode til at udvise samme sociale ansvarlighed som flere europæiske klubber.

Klubberne i Danmarks bedste fodboldrække placerer sig kun på en 11.-plads ud af 16 europæiske ligaer, som er blev undersøgt af analysebureauet Responsiball, der har hjemme i Schweiz.

Sportsøkonom Kenneth Cortsen har været med til at gennemgå de danske klubber, og han fortæller, at det især er på miljødelen, at klubberne i udlandet er bedre.

- I udlandet ser man klubber, der arbejder med genanvendelse af vand og forsøger at finde energirigtige løsninger på stadion.

- En klub som Aston Villa i England arbejder sammen med renovationsvirksomheder, så de kan komme bedst muligt af med deres affald og få det genbrugt.

- Det er de danske klubber ikke så gode til, siger Kenneth Cortsen.

Undersøgelsen har også set på, hvor gode klubberne er til at engagere sig i sit nærmiljø, og til sidst har undersøgelsen også forholdt sig til de ledelsesmæssige strukturer i klubberne. Og på de to sidste punkter klarer superligaklubberne sig udmærket.

Kenneth Cortsen mener, at klubberne i Superligaen kan være rollemodeller for store dele af samfundet, og derfor er det vigtigt, at klubberne er deres sociale ansvar bevidst.

- Ved at arbejde med social ansvarlighed kan klubberne skabe positive samfundsændringer.

- Deres spillere og trænere er kendte, og de kan skabe noget, når de går forrest, siger sportsøkonomen og fortæller, at de danske klubber måske i virkeligheden klarer sig en anelse bedre end 11.-pladsen i den nye undersøgelse.

Det skyldes, at Responsiballs analyse blot tager højde for de tiltag, som klubberne selv har kommunikeret ud.

De engelske klubber i Premier League er dem, der gør mest i forhold til social ansvarlighed. Herefter følger Polen, Tyskland og Holland.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.