Skagen

Supersøde ferieminder TRÆFPUNKT: Feriefamilie vild med alle mulighederne i Blokhus

BLOKHUS:- Jeg ved godt, at du keder dig lidt. Sarah Carlsen, sommerhusgæst i Hune med fast domicil i Slagelse, holder sin fireårige søn, Mathias, hen med lidt småsnak. Sammen med far og storesøster og en halv snes andre børn og deres forældre venter de på, det bliver deres tur til at klippe bolcher. Endnu er massen for varm, men straks den er klar, kaster mor og barn sig over den i en gang teamwork, som straks avler succes. Mor holder på sukkerpølsen. Mathias fører saksen. De er til træfpunkt på Danland Feriehotel Nordsøen - sommerens hit blandt alle Træfpunkt-mulighederne for fastboende og sommergæster, arrangeret af Blokhus Turistkontor. Det er første gang, familien fra Slagelse har oplevet bilkørsel på stranden, de høje klitter, badelivet i Jammerbugten og solnedgangen over den. - Her er pragtfuldt. Sådan noget findes slet ikke på Sjælland, henånder Sarah Carlsen og fryder sig over, at der endnu er nogle feriedage tilbage i det lejede sommerhus. - Det er helt sikkert, at vi kommer tilbage. Her er en masse aktiviteter, som vi alle synes er gode og sjove. Vi har selvfølgelig været i Fårup Sommerland og en dag var vi i Skagen. Det skulle også opleves. Vi landede i Hune, fordi vi fandt et billigt sommerhus på nettet. Vi havde bestemt, at vi ville på sommerhusferie i Jylland og helst Nordjylland. Nu er vi her. Sommerhuset koster kun 3000 kr. og det er billigt, når vi ser, hvad man ellers skal give. Og så må du regne med, at vi er mange om det. Vi er ni af sted med mor og far, søskende og kærester og der er otte sengepladser, men det går fint alligevel, fortæller Sarah Carlsen, mens hun og Mathias nøje holder øje med de afklippede stykker appelsinstang, der skal blive til appelsinbolcher. Mathias var ikke den eneste utålmodige. Men dropskoger Niels Erik Olsen, hotellets faste maler, lader alle overvære bolchefremstillingen fra start til slut. Han har folk til at røre i gryderne med den smeltende sukkermasse. Temperaturen skal op på 162 grader, før den kan bruges til noget, og han både tilsætter aromastoffer og bearbejder massen, indtil den er, så børnene kan få sukkerpølserne. Da kniber det til gengæld ikke med opmærksomheden. Ungerne skal lave tre slags. Kræmmerhusene skal fyldes. Den søde tand sukker. Feriemindet er hjemme: - Kan du huske mor, da vi lavede bolcher?