Supersygehus åbner dørene

Der skal bygge i endnu op mod fire år før byggeriet kan tages i brug, men på lørdag kan man se, hvor langt man allerede er kommet.

Der skal bygge i endnu op mod fire år før byggeriet kan tages i brug, men på lørdag kan man se, hvor langt man allerede er kommet.

Lørdag 10. september inviterer Region Nordjylland alle interesserede til at besøge byggeriet af det ny Aalborg Universitetshospital i Aalborg Øst.

Ud over det store byggeri kan man opleve det nyeste isenkram inden for det nordjyske ambulanceberedskab, og se hvor Klimaregion Nordjylland går forrest inden for bæredygtigt byggeri og miljøvenlig offentlig transport.

kl. 10.00-14.00 slås dørene op til åbent hus.

I pavillonerne på byggepladsen vil de besøgende bl.a. kunne se en model af fremtidens hospital og høre mere om projektet, som er Nordjyllands største byggeri.

Der vil også være adgang til en udsigtsplatform med frit udsyn over byggepladsen og hele det fremtidige hospitalsområde.

Endelig vil det være muligt at få en kort guidet bustur rundt på byggepladsen med fortælling om, hvordan byggeriet skrider frem og hvilke dele af det nye hospital, der skal ligge hvor og hvordan det hele vil hænge sammen på fremtidens hospital.

For besøgende i egen bil er der fri parkering lige ved døren, og ellers kan besøgende benytte sig af den gratis shuttle bus fra Aalborg Busterminal, som kører frem og tilbage mellem centrum og byggepladsen én gang i timen.

På parkeringspladsen ved byggeriet er der på dagen også mulighed for at nærstudere en af de ambulancer fra Falck, som rykker ud til patienter i Nordjylland ved akut sygdom eller skade.

Her vil en Falck-redder vise ambulancen frem, bl.a. med fokus på et par af de særlige tiltag, der er udviklet i Nordjylland.

Det ene tiltag er den elektroniske præhospitale patientjournal, der blev udviklet og indført i Nordjylland som den første region. Den sender vitale sundhedsoplysninger fra ambulancen og ind på sygehusene, som kan forberede sig til patientens ankomst og rådgive redderne under transporten.

Det andet tiltag er beroligende musik i alle ambulancer under transporten. Ligeledes et tiltag, der er udviklet af Region Nordjylland og Falck i fællesskab, og som modtog en Danish Music Award for årets idé ved den seneste prisuddeling.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.