Udland

Supertyfon rammer Filippinerne

En supertyfon rammer i disse timer det nordlige Filippinerne, og flere tusinde er blevet evakueret.

En såkaldt supertyfon rammer søndag middag dansk tid det nordlige Filippinerne, og har fået flere tusinde mennesker til at flygte af frygt for, at tyfonen vil forårsage store skader.

Noul, som tyfonen er blevet døbt, har ifølge ABC News taget til i styrke og rammer Filippinerne med en vindstyrke på 185 kilometer i timen. Tyfonen har tidligere været oppe på 220 kilometer i timen.

I Taiwan, som også ligger i tyfonens formodede bane, har man advaret skibe i landets farvande, og myndighederne har evakueret 1000 turister fra en ø på den sydøstlige kyst.

2000 mennesker er blevet evakueret i den filippinske provins Cagayan, og de er blevet sendt til et mere højtliggende område af frygt for, at der følger tsunami, jordskred og stormflod med tyfonen.

- Dette er en meget farlig storm. Det er den kraftigste storm vi hidtil har set i år, siger Rene Paciente, som er leder for det maritime vejrcenter i Filippinerne.

Chefen for hjemmeværnet i Filippinerne, Alexander Pama, fortæller, at med risikoen for en flodbølge på op til to meter, så tør man ikke tage nogen chancer.

- Mens vi taler, er vores tropper i gang med at evakuere, og det samme er politiet ude i deres respektive kredse, fortæller han.

Myndighederne har stoppet alt færgedrift i de områder, tyfonen formodes at ramme, og flere flyafgange er også aflyst.

Tropiske orkaner, tyfoner eller cykloner er navne for det samme vejrfænomen, som medfører voldsom regn og meget kraftige vinde.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.