Surfernes lokale havn

Aalborg Cable Park er på tredje år klar til at underholde aalborgensere, der savner Klitmøller på vindstille dage

22
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Grønt limfjordsvand gurgler grumset i takt med et vuggende beat fra de opstillede højtalere, der sparker god stemning ind i den lille grillfest ved kajkanten i Østre Havn.

Laurits Hamilton på tre år propper et stykke pølsebrød indenbords og betragter opmærksomt de voksne drenge, der med store grin om gabet kaster sig i havnebassinet med benene godt spændt fast på det, der mest af alt ligner et snowboard.

I fuld fart slæber en lille maskine langt over alles hoveder ad kabelbaner vandhundene rundt i hele bassinet og over opstillede forhindringer.

Håber på flere medlemmer

Sammen med sin far, Thomas Hamilton og storesøster Selma, er Laurits ude for at snuse til foråret, da Aalborg Cabel Park i Østre Havn i går slog dørene op til endnu en sæson.

- Vi havde 100 medlemmer sidste år og håber på at komme op på lige så mange i år, fortæller kasserer i klubben, Jonas Dannesbo, mens han betragter medlemmerne langs kajkanten. Mange er kendte ansigter - som han selv. Alligevel er denne sæson ganske særlig. Mange nye ansigter er kommet til i bestyrelsen, der har ambitioner om, at klubben skal blive kendt i hele Aalborg - dog uden at den gode stemning ryger.

Klubben på kajkanten er nemlig ganske særlig. Flere af dem, der kommer her, hænger ud ved Klitmøller, når vinden flår i Vestkysten og får sandet til at fyge.

- Når der er vindstille, kommer de herud i stedet for, forklarer Jonas Dannesbo.

Stemningen er tilbagelænet, folk betragter fra sække- og solstole kammeraters kamp i havnebassinet.

Men det er ikke kun folk med hang til sandstrand mellem tæerne, der mødes for at få en god oplevelse. Der er også medlemmer fra vandskiklubben, gymnaster og folk med hang til ekstremsport i klubben, fortæller Jonas Dannesbo.

En sport for de få og rå

At klamre sig til snor og board hele bassinet rundt er ikke for sarte sjæle.

Vandet er iskoldt - våddragt eller ej. Og efter en kold dukkert lurer den snigende kolde vind på kajkanten.

Heldigvis er der råd for det. Klubben har indkøbt en sauna-campingvogn, hvor de kuldskære kan varme rumperne før næste dukkert. Blandt dem, der rystende af kulde luner sig i vognen, er Jeppe Skovsgaard Brandtoft og Andreas Kvistgaard Hansen, der begge er nye medlemmer.

- Det her er for folk, der ikke er bange for at udfordre sig selv, understreger Andreas Kvistgaard Hansen, som bakkes op af Jeppe Skovgaard Brandtoft.

- Jeg har været på udkig efter en ekstremsport, men det er lidt svært i flade Danmark - det her kunne godt være mig, siger han.

Fra kajkanten betragter treårige Laurits Hamilton de voksne, der kaster sig ud i det vuggende vand og via tov bliver trukket rundt i havnen.

- Det vil jeg også, når jeg bliver stor, udbryder han entusiastisk, mens storesøster Selma på seks år ikke ser lyset i at kaste sig ud i det grumsede fjordvand.

- Jeg vil hellere stå på skøjter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.