København

Surt for boligkøbere

Renten på de lange fastforrentede lån stiger til tre procent, og derfor bliver det dyrere at blive boligejer

Arkivfoto

Arkivfoto

KØBENHAVN:Igennem de seneste 12 dage er de lange boligrenter steget fra dag til dag. Tirsdag nåede man det laveste kursniveau i ni måneder, og det betyder, at det 30-årige tre procents lån kommer tilbage onsdag.

Det går ud over de danskere, som skal ud på boligmarkedet, siger Lise Nytoft Bergmann, som er boligøkonom og chefanalytiker hos Nordea Kredit.

- Boligkøberne og de boligejere, som vil have et tillægslån, skal være indstillet på, at de ikke længere kan få det fastforrentede lån på 2,5 procent i rente, siger hun.

Derfor bliver det altså dyrere at blive boligejer.

- Det beløb, som man har til rådighed til at betale af på et lån, vil være mindre, fordi flere af ens penge vil gå til renter. Det betyder, at man ikke vil kunne betale et ligeså dyrt hus, som man tidligere kunne, siger boligøkonomen.

Forventninger ned

De danskere, som går og drømmer om at købe et hus, må altså sætte forventningerne ned, hvis man sammenligner med, hvad der tidligere har været muligt.

- De, som møder op nede i banken for at blive boligejere, bliver nødt til at have lavere forventninger, end de som købte hus for 14 dage siden. Man kan ikke finansiere et ligeså dyrt hus for den samme sum penge, siger Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.