Hjørring

Sus iskøjterne

Skøjtebanerne er åbnet - og publikum har opdaget i hvert fald den ene

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Skøjtebanen på Springvandspladsen er også åbnet, men den har øjensynligt ikke samme tiltrækningskraft på byens skøjteløbere. Vores fotograf gæstede begge baner indenfor samme time. Foto: Hans Ravn

Så er det for varmt og så er det for koldt og så er det for vådt. Det er ikke let at anlægge en skøjtebane, og åbningen af både banen på Hjørring Stadion og kunst-is-banen på Springvandspladsen måtte udskydes flere gange, fordi vejret drillede. Men nu er isen fin og glat, og det er ikke gået hen over hovedet på publikum. Skøjtebanen på Hjørring Stadion er så populær at aktiviteten nærmer sig myretue-niveau om eftermiddagen. De rutinerede suser af sted og snor sig behændigt mellem de mindre rutinerede og mere forsigtige. Nybegynderne fægter med armene og mister balancen med jævne mellemrum. Det er tid for ømme bagdele og blå mærker på knæene. Men det er skægt, selv om det gør ondt, synes ungerne, og stabler sig ukueligt på benene igen. Lige pludselig lykkes det jo, at glide hurtigt hen over isen, og det er en skøn fornemmelse. Skøjtebanen på stadion er åben kl. 10-18 til hverdag og kl. 11-18 lørdag og søndag. Der er gratis adgang for alle, og man kan leje skøjter i boden på skøjtebanen. Hjørring Handelsstandsforening har stillet skøjtebanen med kunst-is op på Springvandspladsen, men den har ikke samme bevågenhed hos skøjteløberne. Mens der tirsdag eftermiddag var et sandt leben på skøjtebanen på stadion, var der ikke en levende sjæl, der tog en tur på banen på Springvandspladsen.