Susanne Bier snupper Emmy-pris: Jeg er rystet og lykkelig

Bier er den første danske instruktør, der har vundet både en Oscar og en Emmy

Susanne Bier vandt en Emmy for miniserien ”Natportieren”. Foto: Scanpix
USA 19. september 2016 08:34

USA: Succesinstruktøren Susanne Bier har natten til mandag vundet en Emmy-statuette for bedste instruktør for miniserien "Natportieren".

Dermed skriver hun historie som den første danske instruktør, der har vundet både en Oscar og en Emmy, efter at hun i 2011 vandt en Oscar-statuette for "Hævnen" i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film.

- Jeg er rystet og meget lykkelig. Jeg havde virkelig ikke regnet med det, siger Susanne Bier efter prisoverrækkelsen på en telefon fra Los Angeles.

- Det er helt vanvittigt, så stort det her er. Der er så mange fantastiske shows. Jeg vil sige, at Oscar er lidt mere elegant, og det her er meget bredere.

Susanne Biers pris for "Natportieren" er en såkaldt Primetime Emmy. I modsætning til en Daytime Emmy gives den ældre og mere omtalte Primetime Emmy til programmer, der bliver sendt om aftenen.

Mere prestige i tv

Ifølge den danske instruktør har der de seneste år været lige så meget prestige forbundet med at lave tv, som der tidligere udelukkende har været med at lave spillefilm.

- Når man sidder her i salen (The Microsoft Theater i Los Angeles, red.), så er der en helt masse fantastiske stjerner, som bare for fem år siden aldrig ville lave tv, men som nu alle sammen er med i tv, siger hun.

Om Biers Emmy-statuette betyder, at hun nu skal til at lave mere tv, ved hun endnu ikke.

"Natportieren" var nomineret til i alt 12 Emmy-statuetter, herunder i kategorier som bedste mandlige hovedrolle, bedste mandlige og kvindelige birolle samt bedste miniserie.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...