Susanne glæder sig hver dag

Allerede to dage efter etableringen af hjemmeservicefirmaet Aktiv Hverdag, havde Susanne Anesen to borgere i Frederikshavn som kunder. Det var 1. oktober, og til næste 1. rykker hun igen.

Susie Skov
Susanne Anesen har etableret firmaet Aktiv Hverdag, og hun ansætter sin første medarbejder 1. november. Foto: Carl Th. Poulsen
18. oktober 2010 06:00

Her får hun nemlig sin første ansatte i Aktiv Hverdag. Firmaet er et af de private, som har fået lov til at levere hjemmeservice indenfor pleje og rengøring til borgere i Område Midt i Frederikshavn. Godt med konkurrence Susanne Anesen har en baggrund som uddannet social- og sundhedsassistent. Hun blev i sin tid først uddannet kommis, men nysgerrighed og lyst til at hjælpe andre fik hende til at skifte branche. - Jeg elsker mit arbejde. Det er en dejlig fornemmelse, når man føler, at man har gjort noget godt, forklarer hun med et smil. For når man arbejder indenfor plejesektoren, er omsorg en vigtig del. - Ældre behøver ikke bare sidde inde i stuen. Jeg brænder for at aktivere. Det kan eksempelvis være at gå en tur ud i haven. Vores job er også at prøve at motivere. Empati og forståelse er ikke noget, man bare kan lære. Det er medfødt, understreger hun. Aktiv Hverdag er et blandt flere firmaer, der tilbyder hjemmeservice. - Men jeg tror, det er godt med konkurrence. Det fremmer kvaliteten, og det er fint, at de ældre har mulighed for selv at bestemme, mener Susanne Anesen. Har selv valgt det Selv at bestemme er også, hvad Susanne Anesen har gjort. Det skete blandt andet, da hendes far blev syg af aneurisme, som er en arvelig sygdom. Hun sagde sit daværende job op, og da hendes bror for seks år siden døde af aneurisme, tog hun orlov for egen regning. - Det er vigtigt for mig, at man selv vælger, hvad man vil. Da min bror døde, tog jeg stilling til livet. Og der gik det op for mig, at pludselig er vi her ikke mere. Derfor skal vi leve livet, siger hun. At leve livet og at gøre, hvad der føles mest rigtigt, er også grunden til, at hun har etableret sig som selvstændig. - Jeg føler, at jeg selv vil dette her. Jeg har selv valgt det. Men det er ikke bare at sige, at ”nu vil jeg være selvstændig indenfor hjemmeplejen”. Ventetiden til at blive godkendt som leverandør var hård, fortæller Susanne Anesen. Etableringen af Aktiv Hverdag handler altså om at have et job og en hverdag, der ligger tæt på hjertet. - Jeg glæder mig til at få dette her til at køre. Og jeg glæder mig hver dag til at se de to borgere, jeg indtil videre har, smiler hun.

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...