EMNER

Sushi med mango, papaja, vanilje og jordbærnigiri serveret med lakridssirup

250 g sushiris 1 stang vanilje 4 spsk. flormelis 1 dl risvineddike eller sake lidt citronsaft lidt syltet sød ingefær revet chokolade mango papaja jordbær 1/2 dl ren rå lakrids (kan købes i specialbutikker, i Aalborg f.eks. hos Kronen) 3 dl vand 1,5 dl rørsukker Fremgangsmåde Risene koges - jeg anbefaler, at man følger anvisningerne på pakken, og da disse ikke altid er ens, er det den bedste måde at komme i gang. Risene tilsættes dog finthakket sød ingefær og vaniljekorn, røres med risvineddike og citronsaft, og sødmen justeres med flormelis. Rulles som sushiruller med papaja og mango og rulles derefter i chokoladespåner. Nigiri laves af samme ris med tynde skiver af jordbær. Alt sammen serveres med lakridssirup: Lakrids, rørsukker og vand simrekoger til sirupsagtig konsistens.