Suspekt græd i Aarhus

Under Suspekts koncert på NorthSide-festivalen måtte en af drengene fra bandet overvældet fælde en tårer.

Suspekt græd i Aarhus

Luften over NorthSide-festivalen i Aarhus bliver fyldt med sangstemmer, da rap-bandet Suspekt spiller nummeret "Alene", hvor Tina Dickow har lagt stemme til.

Det var et stort øjeblik for særligt én af drengene.

- Tårerne trillede ned af mine kinder. Jeg kunne ikke engang sige noget til publikum. Jeg var så rørstrømst, at jeg bare prøvede at styre mig. Det ramte bare lige i hjertekulen, indrømmer rapper Emil Simonsen, bedre kendt som Orgi-E, overfor Ritzau.

Der var da heller ikke meget behov for yderligere opvarmning ifølge bandet selv. Publikum var selv meget med til at skabe stemningen.

- Publikum klarede det helt fint selv uden Emil. De var virkeligt meget på og behøvede jo slet ikke, at vi varmede dem op. Det var virkeligt fedt, fortæller Andreas Bai Duelund, der går under rappernavnet Bai-D.

Ifølge drengerøvene, der er kendt for deres grimme sprog og vulgære gloser, er det altid en fornøjelse at optræde i Aarhus. De har siden deres debutplade kom ud i 1999 spillet rigtig meget i Aarhus og samarbejdet med mange århusianske kunstnere.

- Vi får så meget kærlighed af Aarhus. Det er jo vores anden hjemby. Det betyder rigtig meget for os, at spille i Aarhus, fordi vi har spillet her siden, vi startede. Og halvdelen af vores familie bor her jo, konstaterer Orgi-E.

Det tredje og sidste medlem af Suspekt, produceren Rune Rask, blev også meget rørt af den store mængde kærlighed fra NorthSides publikum. Han er bare ked af, at bandet må finde sig i at optræde med øresnegle.

- Vi har ørepropper i, der gør, at vi kun får cirka 10 procent ud af lyden. Og det gør det jo lidt svært at fornemme publikum. Men under Tina Dickow nummeret tog vi lige ørepropperne ud og lyttede med. Det skal man bare opleve, fortæller Rune Rask.

Suspekt skal blandt andet spille ved Nibe Festivalen og på Skanderborg Festivalen, når de tager videre på festivaltour denne sommer.

/ritzau/