Suspekt klædte Aalborgs sognepiger af

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Suspekt. Her med BH-guitar og hele udstyret. Suspekt var kommet for at rokke og rykke i Aalborg. Og det lykkedes hele vejen igennem. Foto: Nuno Alexandre

Torsdag aften lagde Studenterhuset scene til Suspekts Aalborgkoncert på deres Danmarksturné med nyeste album, "Elektra". Forventningerne til tonerne af det nye album ulmede, imens DJ Er Du Dum Eller Hvad forsøgte at tænde op under det feststemte aalborgensiske publikum bag sin mixerpult op til den obligatoriske pause inden showet. Præcis på slaget 22 gjorde en sort, hætteklædt skikkelse sin entré og positionerede sig med udstrakte arme foran en opstillet stortromme til hymnen "Hvor mødte du første gang djævlen". Med lys og drøn bankede stortrommen "Numero uno" i gang til Prima Nocte-albummets dunkle budskaber om adelens ret til første tur på sognets jomfruer. Og Aalborgs Sogns jomfruer hylede, da to Suspekt-hættetrøjer sprang ind på scenekanten i en slående, mærkbar og imponerende flot opsat intro. Orgi-E og Bai-D satte straks kog i salen og publikum, som prompte blev belønnet med rigelige mængder lingeri fra de kvindelige deltagere. Akkompagneret af band svang Rune Rask taktstokken fra sin hævede Suspekt-pult og bekræftede endnu en gang med sine geniale produktioner, hvorfor han er landets producer nummer ét. Med de festglade Suspekt-fans hjælp satte drengene fra Albertslund rammen for en fest, som havde det hele: stagediving i Aalborgs stakkels sognepiger, en flittigt benyttet bar på scenen, øl- og champagnebad og en ung kvinde som frivilligt nød en Jäger-bomb (Jägermeister m. Red Bull) fra sin stillt. Suspekt tilkendegav sin kærlighed til Aalborg som "den eneste f...... rigtige Suspekt-by", som med kyshånd tog imod en blanding nye og gamle numre. Hvis man skulle sætte én finger på en selvgjort og velgjort aften fra koncerten, så var det, at selvom ingen slukker the stars, som de selv siger det, så gik Suspekt en smule i stå i tilbagevenden til de ældre noder i kontrast til de nye, f.eks. den drum'n'bass-spækkede "Vi ses i helvede". For på trods af at pøblen skal have sin gode gamle Suspekt-indsprøjtning, har Suspekt taget et stort musikalsk skridt med Elekta-albummet og kunne uden problemer dyrke det nye endnu mere. På ørehængeren "Helt Alene" sang hele salen med på Tina Dickows omkvæd i et audiovisuelt bombardement med band, bordlamper og baggrundsvideo, som dannede flere dimensioner i et intenst og flot forberedt sceneshow. Slutteligt efter en kort pause blev Aalborg takket af med "Brænder byen ned", "Kinky fætter" og det hamrende øredøvende Klaus Pagh-omkvæd: "… læg dig ned og hør Suspekt når familien sover!". Intenst og dødhamrende flot. Tak for det, Rune, Andreas og Emil. Christian Stenbakken kultur@nordjyske.dk Suspekt Studenterhuset, Aalborg Torsdag aften.