Suspekts grimme gloser lokker damerne

Rapgruppen Suspekt har et sprogbrug, der overskrider grænser. Men ifølge drengene er damerne vilde med det.

Suspekts grimme gloser lokker damerne

Drengerøvene fra rapgruppen Suspekt er kendt for at dyrke grænsesøgende gloser om kællinger og kønsorganer.

Men selvom drengene har alt andet end et pænt sprogbrug, oplever de ikke, at det har en negativ effekt på damerne.

Bandet har tværtimod fået et større kvindeligt publikum.

- Pigers sprog er værre end drenges, men det klæder dem ikke til hverdag. Derfor tror jeg, at piger kan lide at komme til vores koncerter, tage bh'en af, råbe "sut den op fra slap" og være ligesom os, fortæller rapperen Emil Simonsen, Orgi-E, til Ritzau.

Generelt mener Suspekt, der består af Orgi-E, Bai-D og Rune Rask, at deres grimme gloser har gjort, at de er blevet misforstået som værende sexistiske.

Sproget er sexistisk, men ikke holdningen bag. De elsker nemlig kvinder, lyder det.

- Der er ingen af os, der har noget imod kvinder, kællinger, koner, damer. Det der gør mig til en Kinky Fætter, det er jo de dejlige kvinder.

- Det er dem, der får potensen i vejret og giver en lyst til at synge "sut den op fra slap", konstaterer Orgi-E.

Ifølge rapperen Andreas Bai Duelund, bedre kendt som Bai-D, er der da også ord, der ligger yderst på grænsen for ham. Men dem kunne han heller ikke finde på at rette mod kvinder.

- Lorteluder, synes jeg, er et forfærdeligt ord. Jeg kalder ikke kvinder for ludere, det er forfærdeligt at sige. Så det er altså ment til de mænd, der synes, vi er latterlige, når vi synger "jeg er fra Albertslund din lorteluder", fortæller Bai-D.

Nummeret "Alene" med Tina Dickow er dog lidt mere tilbagelænet og poleret i sprogbrugen, end det man tidligere har hørt fra Suspekt. Men derfor mener drengerøvene ikke, at deres sprog er på vej til at blive pænere.

- Det ville ikke klæde Tina Dickow eller os at være sammen på et nummer som "Klaus Pagh", men hver ting til sin tid. Lige nu snakker jeg, som jeg snakker, fortæller Bai-D og fortsætter:

- Jeg kalder folk for flotte og latterlige pikhoveder, og det kommer sgu ikke til at ændre sig lige foreløbigt. På et tidspunkt kan det godt være det ændre sig, men der er vi slet ikke nået til endnu.

I den kommende tid skal Suspekt blandt andet spille på Nibe Festivalen og Wonderfestiwall i Hammershus på Bornholm.

/ritzau/