Suveræn Søren Kjeldsen fører med to slag i Nordirland

Både Søren Kjeldsen og Lucas Bjerregaard gik gode runder lørdag ved Irish Open. Kjeldsen topper turneringen.

Søren Kjeldsen på Royal County Down i Nordirland lørdag, hvor han kom foran i Irish Open-turneringen. Foto: Peter Morrison/AP/POLFOTO

Søren Kjeldsen på Royal County Down i Nordirland lørdag, hvor han kom foran i Irish Open-turneringen. Foto: Peter Morrison/AP/POLFOTO

Golfspilleren Søren Kjeldsen er på vej mod en stor triumf ved Irish Open i golf.

Inden sidste runde fører danskeren med to slag ned til de to nærmeste konkurrenter, tyske Maximilian Kieffer og spanieren Rafa Cabrera-Bello.

Inden tredje runde lå Kjeldsen delt nummer et i tre slag under par, men danskeren gik en fremragende runde i fire slag under par efter seks birdies og to bogeys og er nu alene i front.

Alligevel ærgrer det danskeren, at føringen ikke er større, da de to bogeys blev lavet på henholdsvis sidste og næstsidste hul.

- Det hele virkede meget nemt på de første 13 huller, men banen fik mig på hul 17 og 18. Den her golfbane får dig altid, men alt i alt spillede jeg en rigtig god runde, siger Søren Kjeldsen ifølge AFP.

Lykkes det danskeren at holde føringen efter søndagens sidste runde, bliver det Kjeldsens fjerde sejr på European Tour. Den seneste Kjeldsen-sejr daterer sig helt tilbage til 2009.

- De sidste to uger har været gode for mig, og formkurven er stigende. På den anden side er det længe siden, jeg har vundet en turnering. Det er absolut ikke nemt at vinde, og det er jo ikke fordi, jeg har spillet dårligt de sidste seks år.

- Men det er bare dejligt at have en chance for at vinde søndag, siger Søren Kjeldsen.

Irish Open er generelt en god turnering for danske golfspillere. I 2002 blev turneringen vundet af Søren Hansen, mens Thomas Bjørn tog sig af titlen i 2006.

Netop Søren Hansen var med helt fremme efter første runde, men lørdag spillede danskeren sig helt bagud i feltet med en sløj runde i otte slag over par. Anders Hansen havde også en skidt runde fem slag over par.

Til gengæld spillede Lucas Bjerregaard sig 31 pladser frem i stillingen efter en runde i fem slag under par. Bjerregaard er samlet et slag under par, det rækker til en delt ottendeplads.

Verdensetteren Rory McIlroy missede cuttet i turneringen på hjemmebane i Nordirland.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.