Suveræne Serena stormer til US Open-finale

Azarenka og den bomstærke OL-vinder tørner sammen i den sidste kamp i den amerikanske grand slam-turnering.

Suveræne Serena stormer til US Open-finale

Ketsjer-atleten Serena Williams er klar til finalen i US Open mod verdensetteren Victoria Azarenka fra Hviderusland.

Den frygtindgydende amerikaner, der både er regerende OL- og Wimbledon-mester, gav natten til lørdag dansk tid italienske Sara Errani en tennislektion og fejede hende ud af banen med cifrene 6-1, 6-2.

Det tog kun 64 minutter fra første serv til sidste bold.

- Jeg elsker at spille her. Det er altid en ære, og hver gang jeg spiller her, er det en fornøjelse, siger 30-årige Williams, som blot var 17 år gammel, da hun vandt sit første US Open-trofæ.

- Det er fedt at være tilbage i finalen igen. Jeg har drømt om det hele året, og jeg er så glad. Det vil være fantastisk at vinde igen, men Victoria vil også have sejren. Men jeg er den sidste amerikaner tilbage, så bare kom an, tilføjer hun.

Serena Williams, som senest vandt turneringen i New York i 2008, håber at sikre sig sin 15. grand slam-triumf, når hun tørner sammen mod topseedede Azarenka i lørdagens titelkamp.

Og amerikaneren må vel siges at være favorit.

Den tredobbelte US Open-vinder har mødt Azarenka 10 gange før, og Williams har sejret i ni af opgørene. Senest i Australian Open i 2008, hvor hun vandt i to sæt.

Serena Williams har da også virket så godt som umulig at stoppe for konkurrenterne på det sidste.

Det gav hun et ganske indiskutabelt eksempel på i OL-finalen, hvor hun ydmygede russiske Maria Sharapova med de voldsomt ulige cifre 6-0 og 6-1.

I samme turnering blev Caroline Wozniacki også udraderet af Serena Williams, som bankede danskeren i OL-kvartfinalen og sendte hende hjem med cifrene 6-0, 6-3.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.