Svækket Guldfirer må nøjes med EM-bronze

I en uhyre tæt finale blev Guldfireren nummer tre blot syv hundreddele af et sekund fra sølvet.

Den danske letvægtsfirer i roning - bedre kendt som Guldfireren - levede søndag ikke op til sit navn, da det blot blev til en bronzemedalje ved EM i polske Poznan.

I tiden 5.53,76 minutter var danskerne halvandet sekund efter de schweiziske guldvindere, mens der kun var syv hundreddele af et sekund op til Frankrig, som tog sølv.

Med til historien hører, at Guldfireren ikke stillede op med rutinerede Morten Jørgensen, som er blevet hjemme på grund af overtræning. Hans plads i båden har under EM været besat af Jens Vilhelmsen.

Derfor var målsætningen i første omgang ikke skruet ind på medaljer, men blot på en finaleplads. Det lykkedes i suveræn stil i semifinalerne, hvor danskerne blev noteret for næstbedste tid - men det rakte altså ikke til mere end bronze i finalen.

Midtvejs lå danskerne også nummer tre, mens Frankrig og Schweiz var cirka en halv bådlængde foran. Til gengæld var Storbritannien lige i hælene af danskerne.

Danskerne satte fart på de sidste 500 meter og fik næsten hentet franskmændene, mens schweizerne var suveræne i front. Til gengæld var der ikke meget kamp om bronzemedaljerne, og Storbritannien kom i mål to sekunder efter danskerne.

Ud over vikar Jens Vilhelmsen bestod Guldfirerens medaljebesætning af Kasper Winther Jørgensen, Jacob Søgaard Larsen og Jacob Barsøe.

Der var ingen medaljer til de danske kvindelige roere tidligere søndag.

I letvægtsdobbeltsculleren blev Anne Lolk og Juliane Elander Rasmussen nummer fire, mens Anne Andersen og Hedvig Rasmussen blev nummer fem i kvindernes toer.

Større forventninger var der til OL-sølvvinder Fie Udby Erichsens finale i singlesculler. Danskeren førte suverænt på de første 1500 meter, men herefter gik hun helt sukkerkold og sluttede sidst.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.