Svækket Guldfirer ror sikkert i EM-finalen

Guldfireren satte næstbedste tid i semifinalerne og er klar til søndagens finale ved EM i Poznan.

Der var spænding omkring Guldfirerens styrke forud for EM i polske Poznan, men det danske medaljehåb havde ingen problemer med at ro sig videre til søndagens finale.

Guldfireren vandt lørdag sit semifinaleheat i tiden 5 minutter og 55,27 sekunder. Det var samtidig blot en enkelt hundreddel af et sekund langsommere end Frankrig, der satte dagens bedste tid i heatet før danskerne.

Jens Vilhelmsen har op til EM erstattet rutinerede Morten Jørgensen, som er blevet hjemme på grund af overtræning.

Derfor var målsætningen i første omgang ikke skruet ind på medaljer, men blot på en finaleplads. Det lykkedes altså i ganske suveræn stil.

Ud over Vilhelmsen består Guldfireren af Kasper Winther Jørgensen, Jacob Søgaard Larsen og Jacob Barsøe.

Sidstnævnte var meget tilfreds med lørdagens semifinale.

- Alt spillede. I dag roede vi kaproning, som vi ikke formåede i går. Vi ramte hinanden utroligt godt, og alle fik arbejdet for alle.

- Og når vi rammer den, som vi gjorde i dag, så kan vi for alvor ro stærkt. Og det giver selvfølgelig nogle rigtigt gode perspektiver for finalen, siger Jacob Barsøe i en pressemeddelelse.

Søndag er der desuden flere danskere i kamp om medaljer.

OL-sølvvinderen Fie Udby Erichsen roede sig i finalen i kvindernes singlesculler, da hun blev nummer to i sit semifinaleheat. I alt blev danskeren noteret for fjerdebedste tid.

I letvægtsdobbeltsculleren satte Anne Lolk og Juliane Rasmussen ligeledes fjerdebedste tid og er finaleklar. Det samme er Anne Andersen og Hedvig Rasmussen i kvindernes toer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.