Sværm af fupmails om NemID

Svindlere vil lokke dig til at udlevere NemID-koder

Svindlere forsøger at få fat i danskeres NemID-koder. Foto: Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Svindlere forsøger at få fat i danskeres NemID-koder. Foto: Scanpix Scanpix Denmark

SIKKERHED:Danmark rammes i disse dage af en sværm af fupmails, som forsøger at lokke folk til at afsløre deres NemID-koder.

”Din NEMID konto er spaerret”, lyder den foruroligende besked i de mange fupmails, som fortsætter med følgende venlige nytårshilsen:

”Kaere vaerdsatte NEM ID medlem, Vi vil gerne starte med at onske dig godt nytar, og vi haber, at alle dine onsker gar i opfyldelse!”.

Efter disse indledende ord lyder meldingen, at NemID har været udsat for et såkaldt DDoS, og at flere konti er blevet ”kompromitteret”.

”Din er en af dem. Vi beder dig derfor venligst om at klikke pa linket forneden og indtaste dine NemID adgangsoplysninger og uploade et billede af NEM ID noglekort (alle koder skal vaere synlige) for at gendanne adgang til din konto,” står der i de mange fupmails, som advarer: ”Hvis du ikke gor dette, vil vi blokere din konto og du vil skulle vente 3 til 4 uger pa, at vi sender dig en ny noglekort.”

Nets, som står for NemID-systemet i Danmark, advarer mod, at man lader sig lokke til at sende fotos af sit NemID-nøglekort.

- Formålet med disse mails er at få folk til at afgive koder. Men vil vil aldrig sende en mail om, at man skal oplyse koderne, fastslår pressetalsmand Ulrik Marschall fra Nets.

- Nøglekortet til NemID skal blive i ens lomme, indtil man selv skal bruge det, tilføjer han.

Så den rette reaktion på de mange fupmails er - at slette dem.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden