Turisme

Svært at få englændere til byen

Danmark har et svagt image i England, og derfor kan det blive meget svært, at lokke englænderne til Aalborg.

Pakkeløsninger med en kombination af naturoplevelser og shoppetur i Aalborg er midlet, der kan trække englændere til Aalborg, mener Anette Therkelsen.

Pakkeløsninger med en kombination af naturoplevelser og shoppetur i Aalborg er midlet, der kan trække englændere til Aalborg, mener Anette Therkelsen.

Sådan lyder en vurdering fra lektor ved afdelingen for turisme på Aalborg Universitet, Anette Therkelsen, efter at det er kommet frem, at Sterling åbner en flyrute mellem Aalborg og Gatwick ved London. - Det vil være nødvendigt at finde noget helt ekstraordinært at tilbyde englænderne, hvis man skal gøre nogle forhåbninger om at få dem til området, fortæller Anette Therkelsen, og fortsætter. - Der er ikke mange englændere, der på forhånd kender meget til Danmark, og slet ikke til Aalborg. Derfor vil det være nødvendigt at finde noget unikt for at lokke dem herop, siger hun Rundture i Jylland Anette Therkelsen opfordrer derfor Aalborg til at slå sig sammen med resten af Nordjylland, eller måske endda hele Jylland. - Hvis man skal have nogen forhåbning om at tiltrække mange engelske turister, er man nødt til at lave nogle pakkeløsninger. Det kunne være en kombineret ferie i det Nordjyske, hvor de kan komme ud i naturen samt få tid til at shoppe i Aalborg. Men man kunne også forestille sig rundture i dele af Jylland, hvor turisterne kan komme rundt og se mange ting på kort tid, forklarer Anette Therkelsen.