Svært at sælge teaterbilletter

Aalborg Teaters årsregnskab viser røde tal på bundlinjen. Arkivfoto:

Aalborg Teaters årsregnskab viser røde tal på bundlinjen. Arkivfoto:

997.000 kroner står der med rødt på bundlinjen af det netop offentliggjorte årsregnskab for Aalborg Teater. Det er andet år i træk, teatret laver underskud. Sidste år manglede der 615.000 kr. i at få udgifter og indtægter til at gå op.

Den væsentligste årsag til underskuddet er svigtende billetsalg.

Ganske vist lykkedes det at sælge to procent flere billetter end i sidste regnskabsår (2014-15). Men da det i forvejen var et katastrofeår, hvor billetsalget var raslet ned med 10 procent i forhold til året før, havde teatret håbet at kunne sælge fem procent flere billetter i den sæson, der sluttede i sommer. Det skete bare ikke.

Hjemme på Aalborg Teater har man stor succes med at få børn og unge i tale. Alene antallet af unge og studerende steg med 30 procent. Til gengæld faldt antallet af abonnenter med fire procent, og da hver abonnent i gennemsnit køber 13 billetter pr. sæson og i øvrigt betaler mere pr. billet end børn og unge, er det fald kostbart for teatrets økonomi.

Øvelsen bliver fremover at få bedre økonomi i de 10 årlige egenproduktioner, blandt andet ved genopsætninger af udvalgte produktioner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.