Dronninglund

Svampejagt uden svampe

Tør skovbund bød ikke på mange svampe

DRONNINGLUND:Naturvejlederne Hans Peter Johansen og Knud Andersen havde håbet på et solidt regnvejr inden svampeturen ved Knøsen.

Regnen, der udeblev, kunne have sat gang i svampene, men i stedet kunne de ca. 40 deltagere nyde en pragtfuld solrig efterårsdag i det smukke terræn omkring Knøsen.

Nok var skovbunden ualmindelig tør og ikke fremmende for svampevækst, men alligevel havde alle deltagerne et par pragtfulde eftermiddagstimer i skoven.

Turen indledtes med en gennemgang af forskellige svampegrupper, med vægten på de spiselige, og derefter spredtes deltagerne i skoven med øjnene på stilke.

Der blev fundet svampe og endda også nogle spiselige.

Deltagerne mødtes til slut ved turens udgangspunkt, hvor naturvejlederne gennemgik samtlige svampekurve. Knippelsvovlhat, stinksvamp, fluesvamp, bruskbold og mange andre fik sat navn på og erklæret for uspiselige.

Enkelte rørhatte og en pæn portion tragtkantareller blev derimod anbefalet som særdeles lækre.

Naturvejlederne sluttede med at fortælle deltagerne, at de sagtens kunne nå at bruge deres nyerhvervede viden om svampe senere på efteråret, vi skal bare have et solidt regnvejr, sluttede naturvejlederne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.