Svaneholmhus en realitet

Nationalpark Thys første bygning blev indviet lørdag formiddag på Agger Tange

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Formanden for Nationalpark Thy, Ejner Frøkjær, bød velkommen inden borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) foretog indvielsen.

AGGER TANGE: Lørdag formiddag blev Nationalpark Thys første bygning indviet af borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V).

Bygningen, der ligger ved færgelejet på tangens sydspids, er tænkt som en service- og informationsbygning, der skal være med til at formidle mulighederne for naturoplevelser i hele Nationalparken, skriver Thisted Dagblad søndag.
Formanden for Nationalpark Thy, Ejner Frøkjær, glædede sig ved indvielsen over, at nationalparken nu har fået foden under eget bord.
- Selvom vi endnu mangler et bord i bygningen, sagde Ejner Frøkjær, der betegnede bygningen som en ”barselsgave” til nationalparken.
Han fremhævede Thisted Kommunens velvillighed under hele projektet. Bygningen er nemlig placeret på det sted, hvor der tidligere var ventesal og kiosk for Thyborøn-Agger Færgefart.
- Tak til kommunen, fordi I har ventet med at rive den gamle bygning ned, til vi var klar til at genopføre noget nyt på stedet, sagde Ejnar Frøkjær, der henviste til, at bygningen også er det første nationalparkbyggeri i Danmark.
Service- og informationsbygningen er blevet til med støtte fra Arbejdsmarkedets Feriefond, Lokale- & Anlægsfonden samt Thisted Kommune.

Svaneholmhus

Samtidig med åbningen blev bygningen navngivet. Navnet blev fundet blandt de mange forslag, der blev indsendt i forbindelse med en lille konkurrence på nettet.

Navnet blev Svaneholmhus, og indsenderen, Frits Grøn Jensen fra Agger, blev præmieret med en fotobog af naturfotografen Jens Kristian Kjærgård.
Borgmester Lene Kjelgaard Jensen pegede i sin åbningstale på, at bygningen indeholder alt, som Thisted Kommune står for.
- Elektriciteten kommer fra solceller. Bygningen er et lavenergihus, og der er så vidt muligt anvendt genbrugsmaterialer, sagde hun blandt andet.
Arkitekt Esben Broe fra Tankestreg Arkitekterne sagde, at anvendelsen af beton i byggeriet vil gøre, at det vil ”ældes med ynde”.
- Vejr og vind vil gøre bygningen til sin egen, sagde han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.