Mariagerfjord

Svanen klar til ny sæson på fjorden

Lørdag har Svanen første tur og lancerer samtidig ny app

Turbåden Svanen er klar til sæsonstart med nyt bookingsystem og app. Arkivfoto

Turbåden Svanen er klar til sæsonstart med nyt bookingsystem og app. Arkivfoto

MARIAGERFJORD:Turbåden Svanen er inde i smult vande, og der har været plads til nyinvesteringer, som er klar, når den nye sejlsæson starter lørdag 2. maj, oplyser pr-ansvarlig i Svanens Venner Jan Vestergaard.

Svanen benyttes både af turister, virksomheder og lokale borgere, og det stiller store krav til en effektiv og hurtig booking. Den er nu optimeret via et system, der tages i brug ved sæsonstart, og som kan tilgås via Svanens hjemmeside.

En længe ventet digital formidling på Svanen søsættes. Projektet er realiseret ved et samarbejde mellem Hobro Turistforening, museerne, Svanen og Bunker43. Projektet har opnået støtte fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter samt Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Om bord på Svanen vil man på storskærm og over højttalerne følge med i, hvor langt Svanen er nået. Når turbåden når til en ny seværdighed langs ruten, vil skærmen automatisk begynde at fortælle om denne ved at afspille lyd eller video samt vise tekst og billeder.

Det er desuden muligt at se på skærmen, hvordan man kommer hen til den pågældende seværdighed, samt læse om åbningstider, priser og lignende.

Svanen er i den nye sæson kommet med på ”app-vognen”. Efter download til smartphone fås løbende informationer om seværdigheder i området omkring og langs Mariager Fjord, hvilket er en stor fordel, når man går i land og skal videre ud til de øvrige turistattraktioner, fremhæver Jan Vestergaard.

Det hele er ikke digital teknik - i den nye sæson vil der på udvalgte Svaneture være aktiviteter for børn og legende sjæle ombord, og på land forsøg og eksperimenter, som naturvejleder Mikkel Rødvig står for.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.