Svedig syv års fødselsdag for zumba-folket

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

35 zumbadansere svedte igennem. Privatfoto

35 zumbanister på Aabybro Efterskole svedte, mens de dansede til gamle zumba-numre, da instuktør Iva Nikova fejrede syv års jubilæum som zumba-instruktør

Hvis nogen fejlagtigt går rundt og tror, at zumba er et modefænomen, og at dansefitness-dillen nu er sten-død, så skulle de have slået et smut forbi Aabybro Efterskole i lørdags den 4. marts. Her dansede og svedte 35 glade zumbanister i alle aldre sig gennem et krævende program fyldt med skønne og populære zumba-numre fra de seneste syv år. Anledningen var instruktør Iva Nikovas syv års jubilæum som zumbainstruktør.

- Jeg havde oplevet zumba, mens jeg boede i USA og var blevet fuldstændig bidt af det - men jeg havde da aldrig forestillet mig, at jeg selv skulle blive instruktør. Men så flyttede jeg til Danmark, og her var ingen zumba. I foråret 2010 kom det første instruktørkursus i Danmark, og jeg tænkte, at jeg da kunne tage instruktøruddannelse, bare for min egen skyld og for at blive bedre til at danse. Det endte jo så med, at jeg selv kom til at undervise - og tak fordi I stadig bakker op, sagde Iva Nikova til de fremmødte, inden hun skruede op for musikken og satte gang i festen.

Gamle numre gav varmen

Iva Nikova havde sammensat et program med kendte og populære zumba-numre fra de seneste syv år, og der gik ikke mange minutter, før temperaturen var steget betragteligt i hallen. Og skal man tro en undersøgelse, som American Council on Exercise, ASE, har lavet, forbrændte de 35 deltagere hver omkring 600 kalorier i løbet af den halvanden time, der var zumba-fest på Aabybro Efterskole.

Så der var store smil i svedige ansigter, da deltagerne gav Iva Nikova gaver i anledning af jubilæet, og samtidig erklærede, at de er klar til syv år mere med zumba - der i øvrigt normalt foregår hver mandag eftermiddag på Jetsmark Skole.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.